B2B marketingoktatás vállalkozóknak és szakembereknek

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2023. január 21. 16:05

A marketing világában egyre nagyobb kihívást jelent a minőségi lead generálás, illetve a felmelegítésük. A B2B szektorban tevékenykedők pontosan tudják, hogy komoly szakértelem szükséges a hirdetésekhez, valamint a landing oldalak megtervezéséhez.

Online B2B marketing kurzus az átfogó tudásért

Az oktatás egyaránt hasznos lehet nagyvállalati marketingeseknek, felső vezetőknek, junior szakembereknek, kezdő vállalkozóknak. A 7Blog B2B marketing kurzusa során minden létfontosságú területet megismerhetsz.

Betekintést nyerhetsz a hirdetések világába, elsajátíthatod az ütős landing oldalak alapjait, tanulhatsz a cornerstone technikáról. Ami pedig hatalmas könnyebbséget jelent hosszabb távon az nem más, mint a marketing automatizáció. A segítségével rengeteg terhet vehetsz le a válladról. Időt és energiát spórolhatsz, melyet fordíthatsz kreatívabb feladatokra, esetleg vállalkozásfejlesztésre.

Érdemes egy kicsit komolyabban belemerülnöd ezekbe a témakörökbe, hiszen a naprakész tudás elengedhetetlen eleme a fejlődésnek.

Az átfogó tudáscsomag révén választ kaphatsz arra, hogyan is lehet profitábilis a tartalommarketinged, milyen hirdetéseket érdemes futtatnod, hogy költséghatékonyabb legyen a lead generálás. Többet megtudhatsz arról is, hogy a bevált automatizmusok hogyan működőképesek.

A naprakész tudás elengedhetetlen eleme a fejlődésnek

Fotó: 7blog.hu

 

Milyen ismeretek szükségesek egy B2B vállalkozásban?

Ahhoz, hogy megalapozd a sikert, ismerned kell az online marketing alapjait, ugyanakkor a szektorban működő stratégiákat egyaránt.

Minden cég lelkét jelenti a lead generálás, ennek hiányában nem tervezhető a profit sem. A kreatívok megalkotása és a kampányok menedzselése egy komplex tudást igénylő folyamat, ehhez sokrétű, ugyanakkor alapos ismeretekre lesz szükséged. Otthonosan kell mozognod a különböző közösségimédia-felületeken, melyek a hirdetések alapvető csatornáiként a segítségedre lehetnek.

A tartalommarketing működhet, azonban ismerned kell a piacodat, a vásárlóidat. Minél jobban megismered a célcsoportodat, annál könnyebbé válik a szegmentálás is.

A marketing automatizmusok jelentős mennyiségű időt takarítanak meg, bizonyos folyamatok ugyanis egy idő után átláthatatlanná válnának, ezért fontos alkalmazni. Különösen a bevált megoldásokat.

 

Szakértői segítség vagy önfejlesztés?

Bizonyára nem egyszer feltetted már magadnak a kérdést, miszerint érdemes profikhoz fordulni, vagy az önfejlesztés vezet rá a siker útjára?

Igazából ez teljesen egyénfüggő, bár az kétségtelen, hogy bizonyos területek több éves tapasztalatot igényelhetnek, ilyenkor célszerű senior szakértőhöz fordulni. Ugyanakkor az sem elhanyagolandó szempont, hogy egy vállalkozónak, avagy szakértőnek időről időre képeznie kell magát.

Szeretnél naprakész tudást, bővebb ismerethalmazt, amelyek komoly előnyt adnak a kezedbe? Ez esetben ne félj belevágni a térningbe! Természetesen dönthetsz úgy is, hogy megtámogatod az önfejlesztésed, és megbízol egy veterán ügynökséget vállalkozásod új szintre emeléséhez.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.