BMW modellautók

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2021. április 10. 15:39

A BMW a világ egyik legismertebb autómárkája, és számos igen közkedvelt modellt forgalmaztak az évek során. Z8 Spider, 700LS, Alpina, ezek a járgányok az autórajongók számára igen sokatmondó nevek, melyek miniatűr változatban legalább olyan különlegesek, mint élethű nagyságban.

Röviden a BMW-ről

Ugyan a rövidítést szinte mindenki hallotta már, viszonylag kevesen tudják, hogy mit rövidít: Bayerische Motoren Werke. Ez a német gyártó főként luxusjárműveket, motorokat forgalmaz.

A BMW márka alatt fut a Mini és a Rolls-Royce is, amelyek hosszú ideje kelendők a tehetősebbek körében. Ennek köszönhetően a gyártó hihetetlen mennyiségű járművet gyárt évente, jócskán meghaladva a kétmilliót.

A BMW az autóversenyzés terén is képviselteti magát különféle sportmodellekkel, beleértve a Forma 1-es járműveket is. Mivel luxus személygépjárművek és versanyautók is legördülnek a BMW futószalagokról, ez a modellcsoport igen keresett a gyűjtők körében.

A BMW-modellek igen keresettek a gyűjtők körében

Fotó: modellfutar.hu

Történelmi járművek hosszú sora

A BMW 1916-os alapítása óta számos, történelmileg jelentős autó megalkotásáért felelős, habár kezdetben nem négykerekű járművekkel foglalkozott. Első termékei repülőgépmotorok voltak, amelyeknek nagy hasznát vették az első világháborúban.

Azonban sok korabeli cég a háború végeztével áttért hétköznapi termékek gyártására, elsősorban motorkerékpár-motorokra, mezőgazdasági kellékekre, háztartási készülékekre, illetve vasúti fékekre.

Az első autó, amit a cég forgalmazott a BMW 3/15 volt, ez azonban csak egy átcímkézett Dixi. Ezt követően azonban már saját fejlesztésű járgányok gyártását kezdte el. Német cég révén azonban a második világháború és annak kimenetele majdnem véget vetett ennek a trendnek.

A repülőgép és motoros járművek gyártására vonatkozó korlátozások hatására edények és biciklik forgalmazásával kellett, hogy túléljen a cég. 1948-ban tért csak vissza az autógyártáshoz.

Az igazán híres autókat ezt az időszakot követően kezdték forgalmazni. Ilyen volt a BMW 700, a BMW New Class szedánok vagy a BMW 2002 turbo.

BMW-gyűjtemény kicsiben

Ezek a luxusautók hosszú ideje a személygépjárművek felső kategóriáját képviselik. Ahhoz, hogy gyűjteményünk legyen ezekből a gépekből, nem csak mély pénztárcára, de rengeteg helyre és időre is szükségünk lenne.

Azonban a modellek előnye, hogy ezek egyike sem feltétel. A Modellfutár webáruház a BMW járgányok mellett számos más kész modellt is értékesít. Ezek igen részletgazdag replikák, melyeket gondos tervezéssel készítenek.

Céljuk, hogy a lehető legpontosabban visszaadják az életnagyságú verzió minden részletét. A méretkülönbségnek köszönhetően pedig gyönyörű szobadíszekként vagy egy tematikus gyűjtemény részeként állíthatjuk ki ezeket a miniatűr remekműveket.

(X)