Edzés nyaralás vagy üzleti út során? Nem lehetetlen!

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2022. április 16. 17:40

Ha valaki komolyan veszi a sportolást, vagy éppen nagyon szigorú edzéstervet követ, annak akár nagy visszaesést is jelenthet egy kéthetes mozgás nélküli, pihentető nyaralás.

A sportolók akkor sincsenek jobb helyzetben, ha a munka okán kényszerülnek gyakori utazásra. A legtöbben nem szeretnék a hónapok alatt, kemény munka árán elért eredményt rövid időn belül elveszíteni. Számukra a nyaralás vagy a munkahelyi kiküldetés megszervezése több szempontból is bonyolultabb.

Szerencsére ma már rengeteg blog vagy sportmagazin foglalkozik ezzel a témával, és ad bőséges segítséget a „hardcore” sportolók számára. A SamanSport.hu életmód magazinját böngészve is számos hasznos tippet találhatunk!

 

Válasszunk körültekintően szálláshelyet

Napjainkra már a legtöbb sok csillagos hotel felkészül a vendégek komplex igényére. Számos szálláshely büszkélkedhet kiváló, jól felszerelt edzőteremmel. Legyen szó nyaralásról vagy üzleti útról, ha jól választunk, akkor a mindennapi edzés is megoldottá válik. Ha speciális eszközökre és kiegészítő felszerelésre is szükségünk van, érdemes utazás előtt informálódni a választott hotel honlapján vagy a megadott elérhetőségek egyikén.

A sportos életmód egyre népszerűbb, így ma már a legkisebb városokban is találhatunk megfelelő edzőtermet

Fotó: samansport.hu

Ismerjük meg az adott település edzőtermeit

A sportos életmód egyre népszerűbb, így ma már a legkisebb városokban is találhatunk megfelelő edzőtermet. Utazás előtt mindenképp ismerjük meg a helyi kínálatot! Ha szerencsénk van, több terem közül is válogathatunk. Vessük össze a véleményeket és az értékeléseket, a termek megközelíthetőségét és felszereltségét, majd válasszuk ki a nekünk leginkább szimpatikus helyet!

 

Alternatív megoldások

Mi történik akkor, ha nyaralásunk helyszíne egy „lakatlan sziget” vagy a természet lágy öle, esetleg olyan településre utazunk munka céljából, ahol egyáltalán nincs vagy nincs megfelelő edzőterem?

Ebben az esetben a sportolók olyan gyakorlathoz nyúlhatnak, mely saját testsúlyunk „megmozgatására” alapoz, és semmilyen eszközt nem igényel. Gondoljunk csak a guggolásra, a fekvőtámaszra, a plankra vagy a kitörésre. Ezeknek a gyakorlatoknak az elvégzéséhez csupán kisebb vagy nagyobb térre van szükségünk, azonban nem függünk senkitől és semmitől.

Jó hír, hogy minimális kreativitás mellett még a húzódzkodás is megoldott! Nincs másra szükséged csak két kisebb törölközőre és egy ajtóra!

  1. Köss görcsöt a törölközők sarkára!
  2. Tedd a törölközőket az ajtó tetejére, úgy hogy a csomók az ajtó másik oldalára essenek!
  3. Zárd be az ajtót!
  4. Ellenőrizd, hogy rögzültek-e a csomók!
  5. Ha ügyes voltál, indulhat a húzódzkodás a két lelógó törölköző segítségével!

Ha valakinek tényleg fontos a sport és az edzésterv pontos követése, még a “legrosszabb” körülmények között is meglátja a kínálkozó lehetőségeket! Legyünk kreatívak, és merjünk kísérletezni!

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.