Egyre kevésbé időjárásfüggő a turizmus

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2021. május 21. 19:09

Az, hogy hány fok várható, és hogy miért induljunk el valahova, nem kell, hogy függjenek egymástól! Aki utazást tervez, legyen az nyaralás, családlátogatás vagy üzleti út, jó, ha látja, milyen idő várja, de nem azért, hogy megfutamodjon!

Bárhová is megyünk, klímától függetlenül rajtunk áll, hogy milyen élményeket szerzünk.

 

Közép-Európa, a megbízható

Dél-Csehország, Prága vagy Amszterdam mindig a megszokott váltakozó időjárásával vár. Ennek fényében változatos programokat tervezhetünk, legyen az séta a híres tereken, parkokban vagy a neves múzeumok meglátogatása. Prága száz tornyával alkalmas a beltéri programokra, míg a Budweisert hazájában időjárástól függetlenül fogyaszthatjuk kint is, bent is. Amszterdamban pedig, ha épp nem faklumpánkban járjuk a tulipánmezőket, és az időjárás is megengedi, felfedezhetjük a csatornák alkotta egyedi városképet.

Bárhová is megyünk, klímától függetlenül rajtunk áll, hogy milyen élményeket szerzünk

Fotó: holnapiidojaras.hu

 

Málta, télen-nyáron

Málta az év minden szakaszában különleges látnivalókat tartogat számunkra. Nemzeti ünnepeken részt vehetünk hagyományos fesztiváljaikon, szabadtéri mulatságaikon. Bár a Földközi-tenger adja magát, Máltán nem csak a fürdés lehet kimagasló élmény, kulturális nevezetességekben is bővelkedik. Az utcákon sétálva pedig megcsodálhatjuk a monumentális szobrokat és csodás erkélyeket is, melyek gyönyörű látványt nyújtanak tavasszal. Málta városaiban sétálva megfigyelhetjük a történelmi részek kettősségét is, amit lakottságuk kölcsönöz.

 

Dubai, a forróság kedvelőinek

Aki a holnapi időjárás előrejelzésén úgy látja, hogy annál sokkal többre vágyik, annak Dubai-ban a helye! A sivatagi körülményeknek köszönhetően gyakori akár a 30-35 fok is, amivel itthon csak a legritkább nyári napokon találkozhatunk. Az Arab Emírségek területén bárhol is vagyunk, az időjárással mindig biztosan számolhatunk, nem fog meglepetés érni. Tervezhetünk tengeri fürdőzést, városnézést, vagy élvezhetjük a városra jellemző luxuskörülményeket, a forróság mindig velünk lesz.

 

Egyiptom, ahol nem kell keresni a napsütést

Napsütés, forróság. Általános jellemzője Egyiptomnak, bármely közkedvelt városáról is legyen szó. A Vörös-tenger vizének hőmérséklete fürdésre tökéletes, színe mesébe illően kék. Köves partján pedig a nap bármely szakában kikapcsolódhatunk, akár a fürdőzés utáni ejtőzésről, akár sétáról legyen szó a naplementében. Az időjárás itt sem szabhat határt a kulináris élvezeteknek. Egyiptom bővelkedik finomságokban, legyen az étel vagy ital, mint a helyi különlegesség, a Sakara. Muzulmán ország ellenére itt nem kell tartanunk a konfliktusoktól, toleráns helyről beszélünk. Így akár öltözhetünk az időjárásnak, nyugati ízlésünknek megfelelően is, ha kedvünk tartja.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.