Érdekel a mozgóképek világa? Tanulj profiktól!

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 08. 11:25

Sok fiatal nem tudja meghatározni, mi is az, ami igazán érdekli őt, mely területen fejlessze tudását. Az informatika, a közösségi média által nyújtott lehetőségek sokakat vonzanak, de ezen belül is több lehetőség áll előttünk.
Az, aki szeretne mozgóképekkel, vizuális effektekkel foglalkozni, szívesen készítene ütős videókat, az jól teszi, ha beiratkozik a The Bright Academy After Effects tanfolyamára, ahol fejlesztheti Motion Graphics és animáció tudását. Lássuk a részleteket!

 

Mit tanítanak egy After Effects tanfolyamon?

Sokak számára bizonyára ismeretlen az After Effects kifejezés. Ez az Adobe-programok közé tartozik, akárcsak a Photoshop vagy az Illustrator, és hozzájuk hasonlóan 7 napos próbaverziót követően elő kell fizetni rá. Elsősorban animációk megtervezésére szolgál, látványos effekteket lehet létrehozni a segítségével.

Mivel számtalan kreatív megoldás születhet a felhasználás során, érdemes kitanulni a szoftver használatát, erre való a The Bright Academy After Effects tanfolyama. Előképzettség nem szükséges az elvégzéséhez, de azért jó, ha van már némi gyakorlatunk a Photoshop vagy az Illustrator terén, ha jól megy a képszerkesztés.

Az After Effects segítségével látványos animációkat hozhatunk létre

Fotó: thebrightacademy.hu

 

Az első modulokban érthetően elmagyarázzák a programtelepítés mikéntjét, és megismerkedhetsz az alapfunkciókkal is. Ahogy azonban halad előre a tananyag, egyre specifikusabb területek következnek. Ízelítőül néhány témakör, amit érint a kurzus:

  • Renderelés
  • Keying használata zöld és kék háttérrel
  • Rotoszkópia
  • Cinema 4D render használata
  • Expressions, azaz Java kódolás az After Effects-ben

Ha tehát van egy kis affinitásod, netán hallottál is már ezekről a módszerekről, és tüzetesebben szeretnéd őket megismerni, akkor a tanfolyamon a helyed!

 

Hogyan lehet jelentkezni?

A The Bright Academy honlapján pár egyszerű lépésben leadhatod a jelentkezésedet. Mivel a tanfolyamok azonnal indulnak, máris kezdheted a tanulást. Csak egy stabil internetkapcsolat kell hozzá, no meg némi szabadidő, ugyanis a kurzus 15 órányi videós tananyagot és 34 oldalnyi szöveges leírást tartalmaz.

A kurzus ára rendkívül kedvező, de részletfizetést is lehet választani. Cserébe ajándékmentorálást és időkorlát nélküli hozzáférést kapsz a felülethez. Az oktató egy tapasztalt kreatív designer, aki több nemzetközi projektben is részt vett már. A képzés végén certifikát szerezhető.

 

Hogyan lehet elhelyezkedni ezután?

Persze sokakat érdekel az is, mire jó ez a képzés, mennyi haszna van. Nos, röviden úgy fogalmazhatnánk: ezé a jövő! Manapság, ha végiggörgetjük a közösségi média posztjait, láthatjuk, hányféle színes, villódzó grafika, rövid kis videó kerül ki az oldalakra.

Marketingszempontból a kisfilmek, animált képek sokkal nagyobb hatást érnek el, ezért akár webshop tulajdonosoknál is lehet jelentkezni az After Effects használatának képességével, de home office-ban, szabadúszóként is rengeteg lehetőség áll az előtt, aki ért a Motion Graphics-hoz és animációhoz. Érdemes azonnal elkezdeni a tanfolyamot!

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.