Erősítsd a márkádat egy jó logóval!

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2023. április 24. 14:44

A megfelelő márkamegjelenítés fokozza a kommunikációt, egy gondosan kidolgozott logó a márka vizuális kommunikációjának alapvető elemévé válik, vagyis segít a termékek és szolgáltatások népszerűsítésében és eladásában.
A logók fontos szerepet játszanak, minden jó márka sarokkövei, így minden vállalkozásnak szüksége van rájuk, hiszen számos információt közvetítenek, például, hogy ki vagy, és mit csinálsz, illetve hogy miért és hogyan csinálod, amit csinálsz. Miért fontos a jó logó? Tarts velünk, megtudhatod!

 

Ötletből logó

A logó a vállalat arculatának része, amely alkalmas arra, hogy megkülönböztesse a céget a versenytársaktól, akár a betűk vagy színek, a grafikai elemek alapján is emlékeztesse az embereket a vállalkozásra. Ütős logót szeretnél? Az Ideastyle grafikus szakemberei professzionálisan közelítik meg a témát, és kezdik meg az ötletelést, hogy aztán egy minden szempontból tökéletes logót alkossanak. Kialakításakor nemcsak a színösszeállításnak, hanem a vizuális formának is nagy jelentőséget kell tulajdonítani.

Bár ma már léteznek logókészítő alkalmazások is, azonban az igazán kifejező, a márka szellemiségét tükröző, emlékezetes, a tekintetet vonzó logókat dizájnerek készítik, akik tisztában vannak a logótervezés alapvetéseivel, illetve azzal, hogy a logónak hányféle szempontnak kell megfelelnie. A logó a márka grafikai megjelenítése, amelyet névjegykártyákon és promóciós anyagokon, óriásplakátokon, szórólapokon, céges ajándéktárgyakon, valamint a weboldalon és a közösségi hálózatokon is használnak.

 

Melyik logótípus a megfelelő?

A logók alapvetően 4 fő típusba sorolhatók, vannak a szimbólumok, mint például az Apple, a szavak, mint a Google, a betűk, mint a Honda, illetve több típus kombinációi. Nem ajánlott az összes logótípust kombinálni egy logóban, hiszen egy logó minél egyszerűbb, annál jobb.

Egy logó minél egyszerűbb, annál jobb

Fotó: ideastyle.hu

 

Egy világos, emlékezetes, a vállalat tevékenységéhez illeszkedő arculat kiemelheti az üzenetet és megragadhatja a célközönség figyelmét, emellett egy megfelelően megtervezett logó egyfajta névjegykártyaként is működik. A jól megválasztott vizuális arculat befolyásolni tudja a vásárlói magatartást, és növelni a közönség lojalitását.

 

Logótervezésnél ezeket tartsd szem előtt

A logótervezéskor nem lehet csak a személyes preferenciákból kiindulni, érdemes piac- és célközönség kutatást végezni.

Ahhoz, hogy egy logó emlékezetes és egyedi legyen, válassz érdekes betűtípust, de ne vidd túlzásba a kreativitást, tartsd szem előtt, hogy a rövidítésnek olvashatónak és érthetőnek kell lennie. Ne feledkezz meg a szemantikai komponensről sem, a logónak ugyanis első pillantásra közvetítenie kell a vállalat elképzelését.

Minél bonyolultabb egy logó, annál több probléma merülhet fel vele, ugyanis egy logónak kicsiben és nagyban is érvényesülnie kell, fekete-fehérben ugyanúgy, ahogy színesben.

Bármilyen erős és erőteljes is egy márkaötlet, a rossz vizuális kép mindent elronthat, ezért mielőtt jóváhagyod a vállalati logót, gondold át és ellenőrizd újra.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.