Étel-ital Egerben

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2022. június 05. 09:37

Ha Egerben járunk, két dolog mindig eszünkbe jut: a jó borok és a meleg termálvíz. De ne feledkezzünk meg a finom ételekről sem! Ha pihenni indulunk, biztosan megfordul a fejünkben az, hogy vajon milyen lesz a szállásunk, és ami még fontosabb: lehet-e ott jókat enni.

Ha jól választunk, az pozitívan befolyásolja majd az emlékeinket a pihenésről, ha viszont egy rántottát sem tudnak elkészíteni rendesen, akkor nem emlékszünk majd jó szívvel a helyre.


Étkek

Szakembereket kérdeztünk arról, hogy mi a titka a tökéletes vendéglátásnak gasztronómiai szemszögből. A Hotel Villa Völgy**** Eger gasztronómiában is jártas szakembere szerint a titok abban rejlik, hogy igyekezzünk mindenkire figyelni. Ez persze nem elég: olyan fogásokat is kell kínálni, amelyek miatt a vendégek szívesen gondolnak az étteremre, ahol elfogyasztották őket, és vágynak visszajönni, hogy új és új ételeket próbáljanak ki.

Ezt a Hotel Villa Völgy**** Eger esetében két első osztályú étteremmel, egy grillterasszal és egy borospincével oldották meg. A főépületben található étterem minimalista stílusban készült: itt a magyar konyha remekeit, illetve a nemzetközi konyha klasszikusait kínálják a kedves vendégeknek.

A főétterem a tájhoz illeszkedő stílusú, és 160 fő befogadására képes. Itt, valamint a hozzá kapcsolódó félig nyitott teraszon nagyobb rendezvények, bankettek lebonyolítására is van lehetőség.

villavolgy

A Hotel Villa Völgy**** Eger két első osztályú étteremmel, egy grillterasszal és egy borospincével is rendelkezik

Fotó: villavolgy.hu

Akár intimitásra, akár egy kissé nagyobb szabású vendéglátásra vágyunk, a szakemberek szinte olvasnak gondolatainkban, és kitalálják azt, hogy mire lehet szükségünk. Ilyen például a főétterem esetén az élőzene: mindannyian tudjuk, hogy jó ebédhez szól a nóta, és ha nem is játszunk játékot és muzsikát tíz percben, de kellemes dallamok mellett a falatok is jobban csúsznak.


Bor a Mész-hegyen

Eger városa azonban a borok városa is, így egy vendéglátóhelynek mindenképpen rendelkeznie kell saját borral is, lehetőség szerint. A Hotel Villa Völgy**** Eger ezt a követelményt 2021 óta sikeresen teljesíti: ekkor csatlakozott a szálloda kötelékébe a volt Vincze Béla pincészet. Így a szállodától öt perc autóútra található pincében, autentikus környezetben kóstolhatunk finom borokat a hagyományokat őrző Villa Völgy Pincészetben.

Ez nem csoda: a borvidék talán legkiválóbb bortermelő dűlőin, a modern borkészítéshez szükséges minden eszközzel felszerelve és a szakemberek tudásával megtámogatva kiváló borok kerülnek a vendégek asztalára. A pince hangulata a borivók templomáé: bontott téglából épült falak, szép rejtett világítás fokozzák a hangulatot.

Mindent összevéve az egri táj tökéletes helyszín arra, hogy éhünket-szomjunkat jól átgondolt, kiváló minőségű, újabb és újabb látogatásra csábító fogásokkal, és hozzájuk mindenben illő borokkal csillapítsuk olyan környezetben, ahol minden a vendégről szól.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.