Falióra mint dekoráció

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 17. 16:42

A modern világban az életünk rohanásból áll. Reggel sietünk a munkahelyünkre, majd onnan haza, és sietősen készítjük el a vacsorát is. Ahhoz, hogy az időpontokat tartani tudjuk, mindig jól jön egy szép falióra.

Modern kiegészítők

A falióráknak korábban funkcionális szerepe volt. Nem volt lényeges, hogy színben és formavilágában passzoljon a lakás többi részéhez, emiatt nem is fordítottak a kialakítására nagyobb figyelmet. A nagyszülőknél gyakran találkozhatunk a korai faliórákkal, melyek modellválasztéka egyáltalán nem volt bőségesnek nevezhető. Ha betérnénk 5-6, idősebb korosztály által lakott épületbe, biztosan ugyanolyan kinézetű faliórák köszönnének vissza ránk.

A modernizációval és az igények növekedésével egyre jobb minőségű, stílusos lakáskiegészítő lett elérhető. Dizájnos polcok, különleges dekorációs termékek és kiegészítők születtek a kereslethez igazodva. A fejlődés az órák terén sem maradt el. Divatos karórák ezrei születtek a szakemberek kezei alatt, mindig az aktuális divatirányzathoz igazodva. Mára elvárás lett, hogy nem csak személyes kiegészítőink által mutassuk meg a világnak, kik vagyunk, hanem lakásunk is tükrözze belsőnket, így a lakásdekorációk, kiegészítők és faliórák is egyre nagyobb szerepet kapnak.

A leglényegesebb kiválasztási szempont, hogy a falióra megfelelően beleolvadjon a lakás belső terébe

Fotó: decorstar.hu

 

Hogyan válasszunk faliórát?

A Decorstar-Dekoráció És Világítás falióra kínálatában bárki megtalálhatja a stílusához legjobban illő darabot. A vásárlás során van néhány olyan tényező, amire érdemes odafigyelni. Ha van lehetőségünk, válasszunk olyan modellt, amely Quartz szerkezettel működik, hiszen ez garantálja a termék pontos működését és időtállóságát. A Quartz szerkezet havi szinten maximum 15 perccel tér el a pontos időtől, így biztosan nem késünk el sehonnan. Abban az esetben, ha szeretjük a csendet, szem előtt kell tartanunk a hangtalan működést is.

A leglényegesebb kiválasztási szempont, hogy a falióra megfelelően beleolvadjon a lakás belső terébe. Végig kell gondolnunk, hogy melyek azok színek, formák, amelyeket ezidáig felhasználtunk a miliő kialakításánál. Stílusfüggő, hogy mi az, ami még belefér egy adott környezetbe. Előfordulhat az is, hogy magát a faliórát emelnénk ki, mint dekorációs elemet, ebben az esetben válasszunk akár 40-50 cm átmérőjű darabot.

Ha otthonunk finom, inkább nőies kialakítású vásárolhatunk ezüst kristályokkal díszített csillogó terméket is. Klasszikus kialakítású otthonokba jól beleolvad egy acélból kialakított falióra, amely nem csak különleges darab, kialakításának köszönhetően biztosan nem fog eltörni. Minimalista otthonokba a letisztult darabok a nyerőek, amelyek készülhetnek műanyagból, fából, kerámiából vagy fémből.

 

Egyszer kell megvenni

Szerencsés esetben nem vásárol évente faliórát az ember. Éppen ezért alaposan gondoljuk át, milyen darabot szeretnénk, hiszen az elkövetkezendő években hű társunk lesz a lakásban. A mai társadalmi igényeknek megfelelően ha tehetjük, válasszunk természetes anyagok felhasználásával készült modellt.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.