Feledhetetlen kalandra vágysz?

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 17. 12:50

El tudod hinni, hogy egyszerre lehetsz az amerikai, az afrikai és az európai kontinensen mindössze 2.346 km²-en, egy Magyarországnál 40-szer kisebb szigetcsoporton? Budapesttől 4000 km-re, 4 óra repülőúttal máris a földi paradicsomban találhatod magad!

Idilli környezet a természet szerelmeseinek

Párás, buja erdők, vulkanikus hegységek, teaültetvények, vízesések és csillogóan tiszta vizű, azúrkék tavak, egész évben kellemes hőmérséklet, természetes termálfürdők és gejzírek, bálnák és különleges madarak - kitaláltad már, hol járunk? Nem kell Új-Zélandig utaznod ezekért a csodákért!

 

Azori-szigetek, a túrázók Édenkertje

Kevés olyan hely van a Földön, ahol olyan kis helyen annyi különleges természeti látnivaló lenne, mint itt. Hihetetlen látvány tárul a kirándulók elé egy magas hegycsúcs tetejére épített kilátóból: hatalmas hegyek, sűrű és ködlepte erdők, széles legelők és ültetvények, aprócska, hangulatos falvak a távolban és a végtelen óceán.

Budapesttől 4000 km-re máris a földi paradicsomban találhatod magad

Fotó: wanderwell.hu

 

Túratervezés

Mivel több, kisebb-nagyobbacska szigetből áll a csoport, így minden szigeten más-más látnivaló, más-más lehetőségek várnak. São Miguelen vannak nagyobb városok múzeumokkal, templomokkal, termálfürdőkkel és a legjobb éttermekkel. Terceira rajta van az Unesco világörökség listáján történelmi kikötője révén. Picon található a legmagasabb csúcs, ezért ezt a túrák szerelmesei mindenképpen látogassák meg. Innen érdemes bálnalesre is indulni. Santa Maria a legdélebbi, legnaposabb sziget, így aki szeretne homokos tengerparton fürödni, annak ez az ideális célpont.

De ott van még Flores, Corvo és a többiek, mindegyik saját, különleges hangulattal és eltérő lehetőségekkel. Ezért a legegyszerűbb, ha egy profi utazásszervező cég szervezett túráján veszünk részt, mert ők már egyrészt pontosan tudják, mit és hol érdemes megnézni. Ezenkívül leveszik a vállunkról az azzal járó gondot, hogy mikor melyik kompot kell elérnünk, és hogy minden flottul menjen. Ilyen a WanderWell csapata, ahol profi szervezők készítenek elő mindent a legapróbb részletekig, hogy neked már csak átadni kelljen magadat az izgalmaknak és kalandoknak!

 

Ahol megállt az idő

Ebben a kissé félreeső, távoli zugában a Földnek olyan, mintha megállt - vagy legalábbis lelassult volna az idő kereke. Az itt élők többsége ma is hagyományos mezőgazdaságot folytat: legeltetnek, sajtot készítenek, ültetvényeken dolgoznak. Azon sem kell meglepődni, ha egy sofőr az út közepén áll meg beszélgetni ismerősével, senki sem dudál, senki sem siet sehova. Idilli környezet a természet hódolói számára, mert a csodálatos természeti környezetet nem rombolta le a modern civilzáció.

Az Azori-szigetek tökéletes úti cél azoknak, akik tudják értékelni a természet szépségeit a maga valóságában. Ez egy olyan hely, aminek rajta kell lennie a bakancslistádon!

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.