Fogadási tippek és stratégiák: az ázsiai hendikep

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2023. január 22. 10:35

Amióta a sportfogadás megjelent a köztudatban és ellenőrzött körülmények között zajlik, az emberek azóta próbálják megtalálni az ideális stratégiát, hogy minél sikeresebbek (és gazdagabbak) legyen a fogadásban.

Számtalan módszer létezik, például az egyik legnépszerűbb fogadási formához is, az ázsiai hendikephez.

 

Mi is az az ázsiai hendikep?

Egy online sportfogadói portál nem más, mint számos lehetőség azoknak a felhasználóknak, akik otthon szeretnének maradni. Természetesen itt nemcsak a kényelmi funkciókról beszélünk, hogy akár az ágyunk kényelméből is megtehetjük tétjeinket, hanem arról is, hogy sokkal több segítség, tipp és stratégiai érhető el pár kattintás alatt, mint mondjuk egy átlagos lottózóban. Ilyen például az ázsiai hendikep is, amit otthon is kihasználhatunk.

Az ázsiai hendikep nem más, mint egy olyan fogadási forma, ahol a csapatok az aktuális formájuknak megfelelően kapnak hendikepet. Ezt leginkább a labdarúgásban szokás használni, mivel ott gyakran születik döntetlen eredmény, így a hagyományos oddsoknál például a döntetlen egy további kimenetelt eredményez.

Az ázsiai hendikepnek köszönhetően nincs több döntetlen, mindkét csapatnak fele-fele arányban jelent győzelmi esélyt. Elsőre bonyolultnak tűnhet az egész, de pár példával máris megmutatjuk mit is jelent pontosan ez a fogadási módszer.

Mindenki próbálja megtalálni az ideális stratégiát, hogy minél sikeresebb legyen a fogadásban

Fotó: onlinesportfogads-mpb.com

Mit jelent egyáltalán a hendikep?

Ahhoz, hogy pontosan megértsük az ázsiai hendikepet, először is tisztában kell lenni a hendikep jelentésével. Egy átlagos sportfogadás során arra fogadunk, hogy egy csapat nyer, veszít vagy döntetlent játszik.

Az ázsiai módszernél kizárják a döntetlen lehetőségét, amit úgy érnek el, hogy a mérkőzés kezdete előtt hátrányt, azaz hendikepet adnak a csapatoknak.

A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy az esélyesebb csapat hátrányból indul, a gyengébb pedig előnyből. Az ázsiai hendikep egy igazán különleges fogadási forma, amit már a legtöbb portálon, például az OnlineSportFogadás oldalán is megtalálhatunk.

 

A legnépszerűbb ázsiai hendikep módszerek

Az ázsiai hendikep fogadásoknak is több típusa van, szám szerint három. Az, hogy melyiket választjuk, befolyásolja az oddsot, így a nyeremény mértékét is. A három típus: Level, Single, Split.

A Level működik a lehető legegyszerűbben. Itt egyik csapat sem kerül hátrányba vagy éppen előnybe, sem pontban, sem gólok számában. Szimplán annyit jelent, hogy a mérkőzés győztesére fogadunk, ha az eredmény döntetlen, akkor visszakapjuk a tét összegét.

Ha nagy különbség van a két csapat tudásában, akkor a Single a jó választás, mivel itt az esélytelenebb csapat kap némi előnyt. A Split a bonyolultabb, mivel itt a megtett tétet két hendikep között lehet megosztani. Válasszuk bármelyik módszert, fontos az, hogy azt a megfelelő helyen és sportfogadói portálon tegyük.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.