Fülbevaló, az ősi ékszer

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 21. 13:46

Az ékszerek viselésének ősi hagyományai vannak. Számtalan régészeti lelet, történelmi leírás ad tanúbizonyságot arról, hogy már az ősi kultúrákban jelen voltak a különböző ékszerek, többek között a fülbevaló is!

Természetesen akkoriban nem pusztán divatból viselték az emberek az ékszereket, mint jelen esetben például a fülbevalókat, hanem konkrét jelentésük volt, melynek tartalmát a mindenkori társadalom íratlan szabályai formálták, az emberek pedig dekódolták azt. Tudták az ékszer alapján, hogy kivel van dolguk, és hogyan kell viselkedni az illetővel.

Jóllehet a mai világban ez változott, azért van, ami maradt: a fülbevaló, mint sikkes és elegáns ékszer, melyről az Ékszerkirály kínálata is árulkodik.

 

A rangjelzés és a vallás mutatója

A korai ékszereket Ázsiában, Afrikában vagy Dél-Amerikában növényekből, terményekből készítették, és minden alkalommal volt üzenete az ékszernek.

Hol egy vallási csoport tagjait jelölte, hol a vezetők, a harcosok öltözékének elengedhetetlen kelléke volt, hol pedig a rangot volt hivatott jelezni a külső szemlélő számára.

Az idő múlásával és a technika fejlődésével párhuzamosan változott a fülbevalók anyaga, így a csontokat és a növényeket felváltották a nemesfémek, a gyöngyök és a drágakövek.

Hogy a fülbevaló-viselés célja is változott, az úgy tűnik, természetes velejárója volt a fejlődésnek, és már pusztán hódító és díszítő célzattal is elkezdték viselni a tehetősebb és a kevésbé tehetős hölgyek is.

A fülbevaló tartotta még mindig az egyik legnépszerűbb ékszer

Fotó: ekszerkiraly.hu

 

Örök divat!

Úgy tűnik, az évszázadok hiába jöttek-mentek, a fülbevaló tartotta magát, és még mindig az egyik legnépszerűbb ékszer, amit már akár születés után is megkapnak a leánygyermekek.

Mindenféle anyagból, rengetegféle stílusban és még változatosabb méretben tűnik fel az ékszerboltok polcain, így nem csak, hogy mindenki megtalálja a számára szimpatikus darabot, de akár minden alkalomra más és más ékszer is választható.

Épp emiatt a variálhatóság miatt kedvelik sokan a fülbevalókat: a kis köves kiegészítők a szolidabb hölgyeknek tökéletes, vagy épp az extravagánsabb stílus kedvelői tűnhetnek kicsit visszafogottabbnak egy-egy csendesebb, elegánsabb eseményen.

Ha úgy érzed, hogy finomítani vagy épp erősíteni szeretnél a külsődön, ha vágysz a magabiztos eleganciára, akkor tekintsd meg az Ékszerkirály fülbevaló-kínálatát, és állítsd össze a saját kollekciód!

 

Stílusos megjelenés

Minden nő arra vágyik, hogy stílusos legyen, hogy ruhái és ékszerei összhangban legyenek, és olyan benyomást keltsen, ami kellemes érzéseket vált ki az emberekből.

Ezt roppant könnyű elérni, ha a megfelelő helyen válogatod össze az egymással harmonizáló ékszereket, melyek a legegyszerűbb szetteket is csodálatossá varázsolják!

Bár már szó sincs vallásról, hadvezérekről, rangról, a fülbevaló él és virul, és hódít! Veled együtt!

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.