Gyógyuljunk reikivel!

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2022. május 16. 18:49

Régóta tudjuk, hogy a nyugati orvoslás önmagában nem elegendő egy betegség legyőzéséhez. Érezzük, hogy vannak olyan energiaáramlatok a szervezetünkben, amelyek sokszor megmagyarázhatatlan módon segítik egy-egy testi tünet legyőzését.

Természetesen a hit, az akarat is nélkülözhetetlen, de az biztos, hogy vannak olyan láthatatlan erők, amelyek támogatják gyógyulásunkat.

 

A keleti gyógymódok kialakulása

A Távol-Keleten már több évezreddel ezelőtt felfedezték, hogy az ember képes hatékony gyógyulást elérni a kezek energetizálása által. A Jikiden Reiki egy japán módszer, mely sokkal több annál, mint egy kézrátételes gyógyítás, hiszen egyszerre hat szellemi-lelki és testi síkokon. Napjainkban is még rendkívül népszerű technika, és nem hiába.

A japánok rájöttek, hogy a betegségeket nem elég orvosilag kezelni, egy komplex hozzáállás kell mindenhez, amely nemcsak a jótékony gyógyítás eszközeit tartalmazza, hanem az emberséges hozzáállást is.

 

Jikiden Reiki lényege

A Jikiden Reiki a reikinek az az irányzata, amelyet nagymesterük, Hayasi sensei az 1930-as években már tanított és a 20. század során elterjedt számos nyugat-európai országban. A komplex rendszer minden eleme átadásra kerül az oktatás során azóta is. Így napjainkban is szerencsére elérhető ennek a csodálatos technikának a megtanulása, melynek révén nem csupán magunkon, hanem másokon is tudunk segíteni, miközben magunkat is hallatlan mértékben fejlesztjük folyamatosan.

A kétnapos tanfolyam keretein belül megtanulod, hogyan oldd magadban a stresszt, a szorongást

Fotó: jikidenreiki.hu

A Jikiden Reiki kétnapos tanfolyam keretein belül nem kizárólag a reiki ismeretek kerülnek átadásra, hanem minden azzal összefüggő technika és mindezek mellett a japán kulturális háttér tudásanyaga is. A tradicionális japán technikák ismertetésén kívül sor kerül azok széles körű spirituális magyarázatára is. Ilyen más nyugati tanfolyamokon nem szokott megtörténni.

 

Miben rejlik a reiki ereje?

A reiki túlmutat egy egyszerű kézrátételes gyógyításon. Az alkalmazott energia az univerzum csatornáin keresztül érkezik, ezért csatornázott energiának is nevezik. Ennek hatására nem a saját energiánkat használjuk fel, hanem csak közvetítők vagyunk, melynek révén mi magunk is erősödünk.

Ez a gyógyító energia mindig először a gyökér okokat szünteti meg, és hat széleskörűen a gyógyító és a gyógyított személy számára is. Oldja a blokkokat és beindítja, támogatja a szervezet önregeneráló, öngyógyító mechanizmusait.

Ez az energia hihetetlen, de eredendően mindenkiben benne lakozik. Fel kell ismét ébreszteni és alkalmazni, hiszen általa csakis pozitív változások indulnak be, kár lenne veszni hagyni. Segítségével nem kizárólag magunkon, hanem bármilyen élő organizmuson tudunk változtatni, így támogathatjuk akár egy növény, de állatok és legfőképp emberek gyógyulását is.

A kétnapos tanfolyam keretein belül megtanulod, hogyan oldd magadban a stresszt, a szorongást, és egy fárasztó nap után hogyan töltődj fel ismét energiával. Rossz gondolataink is elkezdenek csökkenni, és egyre inkább visszaáll a hőn áhított lelki-testi egyensúly, a belső harmónia.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.