Ha tandemugrás a program, akkor a videófelvétel se maradjon ki!

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2024. január 07. 15:24

Pláne, ha az első ugrásról beszélünk. Kevesen vannak, akik nem kérnek a legelső alkalomhoz videót, és általában ők is megbánták a földet érés után.

Apróságnak tűnhet, de az biztos, hogy rengeteg előnye van, és itt nem csupán arra gondolunk, hogy a közösségi médiában megoszthatjuk ezt a rendkívüli élményt.

 

Újra átélhetjük az egész ugrást

Természetesen maga az ejtőernyős ugrás is garantáltan egy örök élmény marad, de mi lenne, ha egy profi videó formájában bármikor újra átélhetnénk az egészet? Nehéz elfelejteni, hogy milyen érzés volt először a felhők felett, 3-4 ezer méter magasból kiugrani a gépből. Ehhez még hozzájön az is, amikor szabadesés közben az arcba süvít a szél, az egész világot magunknak érezhetjük. Ráadásul ez a lehetőség bárki számára elérhető, elég megnézni milyen tandemugrás árak érhetőek el a Tandemugrás - Millennium Tandem Team oldalán.

Egy videóval újra átélhetjük az első tandemugrásunkat

Fotó: tandemugras.hu

 

Az első alkalomnak az a különlegessége is megvan, hogy gyakran nem is emlékszünk rá, hogy mi és hogyan történt az ugrás közben. Ez egy teljesen normális reakció, mivel olyan élményben van részünk, amivel még soha nem találkoztunk, új ingerek érik a testünket, amit nem lehet azonnal, maradéktalanul feldolgozni. Ezért is lehet hasznos egy videó, ahol az egész folyamatot, eseményt megtekinthetjük és átélhetjük.

Az ejtőernyős ugrás segítségével még a stressz is csökkenthető, teljesen feloldható, ha pedig éppen nincs lehetőségünk még egy alkalomra, akkor elég visszanézni a felvételt, és máris segíteni fog kiereszteni a gőzt.

Az első alkalom ráadásul mindig az első fog maradni. A következő sosem fogja ugyanazt az élményt nyújtani, de ez nem jelenti azt, hogy rosszabb lenne, csak teljesen más ingereket fogunk érezni, de az adrenalinlöket garantáltan nem fog elmaradni egyiknél sem.

 

Hogyan történik a videó rögzítése?

Az ejtőernyős tandemugrás felvétele többféleképpen is történhet. Lehet kérni egykamerás videót, aminél a tandemugró pilóta szemszögéből lehet egymást rögzíteni, de van kétkamerás is, ahol egy belső és egy külső nézetből is újraélhetjük az egészet.

Ha a maximális élmény a cél, akkor a háromkamerás megoldást választjuk, ahol az egy belső mellett két külső szemszög érhető el, hogy életünk egyik legnagyobb eseményét minél részletesebben tudjuk dokumentálni. Bármelyikre is esik a választás, profi felszereléssel fogunk találkozni, ahol tapasztalt külső operatőrök végzik el a felvétel rögzítését. Rendkívül látványos videót fogunk kapni végeredményül.

 

Ár-érték arányban a legjobb választás

Ez azért is lehetséges, mert a videós ugrás nem sokkal nagyobb költség, mint a sima tandemugrás. A kész anyagra sem kell heteket várni, mivel már a helyszínen elkészül, és nagy képernyőn meg is nézhetjük. A foglaláskor, de legkésőbb az ugrás előtt kell eldönteni, hogy akarunk-e videófelvételt készíteni. Mindenképpen ajánlott, pláne az első alkalommal, hogy mindenképpen felejthetetlen legyen az élmény.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.