Hatásos szúnyogriasztó megoldások

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2022. július 18. 09:33

A szúnyogok a kellemetlen csípésektől a betegségek hordozásáig rengeteg bonyodalmat okoznak. Így a legtöbb háztulajdonos minden évben keresi a módját ezeknek a kártevőknek a megszüntetésére. Lássunk néhány nagyszerű eszközt ellenük!

Szúnyogháló

A szúnyogok távoltartásának érdekében érdemes minden ablakra és ajtóra szúnyoghálókat felszerelni. Ez lehetővé teszi, hogy otthonunkat megfelelően szellőztethessük, de a háló nyílásai túl kicsik ahhoz, hogy a szúnyogok behatoljanak.

A szúnyoghálóknak számos előnyük van. Könnyen kezelhetőek, nagyon tartósak és megbízhatóak. Elegendő fényt engednek be, és kellően ellenállnak a magas hőmérsékletnek. Ezenkívül a modern változatok tűzállóak, mivel gyártásuk során olyan anyagokat használnak fel, amelyek nem támogatják az égést. A szúnyoghálók nem hajlamosak a napfény hatására fakulásra, és nagy mechanikai szilárdságúak.

Gondoskodj a zümmögő kellemetlenkedők elleni védelemről a Mentool szúnyogriasztó készülékei és eszközei segítségével!

 

Szúnyogriasztó készülékek

Az üzemanyaggal működő Thermacell szúnyogriasztó akár 21 négyzetméteres szúnyogvédelmi zónával riasztja el a szúnyogokat. A zónariasztó technológia szükségtelenné teszi a káros és vegyszeres szúnyogriasztó spray-k használatát, és megállítja a szúnyogokat, mielőtt azok megcsípnének.

Ez az buthán gáz üzemanyaggal működő technológia hőaktivált riasztót használ, hogy láthatatlan, szagmentes zónát hozzon létre a szúnyogok ellen. A készülékeket egy kis üzemanyagpatron hajtja. A tetején egy fémrács van, amire egy kis riasztóanyaggal telített szőnyeg került. A hő eloszlatja a riasztót a szőnyegről a levegőbe, létrehozva a védelmi zónát.

Gondoskodjunk a zümmögő kellemetlenkedők elleni védelemről

Fotó: mentool.hu

 

Tévhitek a szúnyogriasztó módszerekkel kapcsolatban

A tévhittel ellentétben a szúnyogok nem csípik meg jobban azokat, akik virág illatú parfümöt vagy testápolót viselnek magukon. Sőt, kutatások alátámasztják, hogy egyes virágillatoknak rövid távú riasztóhatása van annak köszönhetően, hogy képesek elfedni az emberi illatunkat, bár nem eléggé ahhoz, hogy szúnyogriasztóvá váljanak. Így szerencsére nyáron sem kell lemondani kedvenc virág illatú parfümünkről.

A szúnyogok különböző tényezők alapján választják ki áldozataikat. Az első a vizuális inger, és van néhány bizonyíték arra, hogy a sötét színű ruhák kitűnhetnek, és vonzhatják a szúnyogokat. A következő és valószínűleg a legfontosabb tényező a szén-dioxid mennyisége, amelyet minden egyes lélegzetvételnél kilélegzünk. A gyorsabb anyagcserével rendelkező emberek általában több szén-dioxidot termelnek. Bizonyos szagok is célponttá tehetnek minket, például az edzés során kivált tejsav. Gondolkoztál már azon, hogy az izzadt kocogás miért jár annyi rovarcsípéssel? Már tudod.

Vess be hatékony szúnyogriasztó készülékeket és eszközöket a Mentool weboldaláról beszerezve, hogy megúszd a kellemetlen zümmögést és a csípéseket!

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.