Hogyan adjunk fel csomagot Lengyelországba?

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2024. január 04. 15:05

Különböző okok merülhetnek fel, amikor egy-egy csomagot külföldre szeretnénk feladni. Lehetséges, hogy üzleti partnerekkel állunk kapcsolatban, és számukra kell bizonyos termékeket, mintákat küldeni, de baráti szálakkal is kötődhetünk Lengyelországhoz.
Minden évben jó néhány nevezetes alkalom van, amikor meglephetjük szeretteinket, de mivel a baráti, sőt sokszor már a családi kapcsolatok nagy része is szétaprózódott, ezért gyakori probléma, hogy nem lehet közösen ünnepelni. Ilyenkor jön jól egy gyorsan dolgozó csomagküldő vállalat, akinek segítségével idejében eljut a meglepetés a címzetthez.

 

A csomagfeladás lehetőségei

Az a leggyorsabb, ha megvizsgáljuk a Csomagnet.hu gyűjtőoldal csomagfeladás Lengyelországba oldalát, ahol kimondottan azt láthatjuk, hogy ha Lengyelországba szeretnénk feladni egy csomagot, mely csomagküldő vállalatok milyen szállítási idővel és mennyiért vállalják a megbízást. Ráadásul itt nemcsak az összehasonlítás történik, hanem azonnal elküldhetjük a megrendelést is.

Ehhez mindössze annyi a teendő, hogy beírjuk a feladni kívánt küldemény hosszúságát, szélességét, magasságát és súlyát, valamint kiválasztjuk, hogy ezek a méretek dobozra vagy borítékra vonatkoztak-e. Mást már nem is kell beírnunk, hacsak nem utánvéttel szeretnénk feladni a csomagot, vagy ha nem rendelkezünk kuponnal.

Onnan is láthatjuk, hogy ez az oldal a lengyelországi árakat hasonlítja majd össze, hogy a feladó Magyarország alatt ott szerepel Lengyelország, mint célország, és ezt nem is kell nekünk máshol jelölni.

 

A választható csomagküldő vállalatok

Hazánkban elérhető az összes neves nemzetközi nagyvállalat, úgy mint a DPD, GLS és a TNT. A szállítási költségük is ilyen sorrendben növekszik, hiszen vannak futárcégek, akik kedvezőbb áron, de lassabban, míg mások drágábban, de gyorsabban vállalják a szállítást. A Csomagnet.hu kalkulátor oldala mindent alaposan kilistáz, és ha az egyik adott szolgáltatásról még többet meg szeretnél tudni, akkor a Szolgáltatás részletei pirossal jelzett felületre kell kattintani.

Több vállalat is foglalkoik külföldi csomagküldéssel Magyarországon

Fotó: csomagnet.hu

 

A DPD igazán pénztárcabarát áron vállalja a kiszállítást, ráadásul most akciós áron, viszont cserébe kéri a türelmet a megrendelőtől, hiszen ők lassabban szállítanak. Akár 9 napba is telhet, de azért az átlag ennél jóval rövidebb. A GLS már picit drágább szolgáltató, ezért cserébe az időintervallum is sokkal rövidebb, amíg a csomag elér a címzetthez, maximum 5 nap.

A TNT híres a gyorsaságáról, hiszen ők a légi fuvarozás mesterei. Épp ezért igen borsos áron juttatja el a csomagokat, különösen, ha az ember már másnapra szeretné, hogy célba érjen. Ne felejtsük a nettó és bruttó árak közti különbséget sem, főleg, ha magánszemélyként akarunk postázni.

 

Amit még a TNT-ről tudni érdemes...

A Csomagnet.hu kalkulátor oldalán, miután megkaptuk az ajánlatokat, láthatjuk, hogy mely szolgáltatóknál szükséges vagy nem szükséges kinyomtatni az adatokat. A TNT-nél szükség lesz valamilyen nyomtatási eszközre, mivel az irányító címkét nekünk kell átadni a futárnak.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.