Hogyan automatizálható a marketing egy webáruházban?

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2021. március 11. 19:07

A technológia fejlődése, az élesedő konkurenciaharc, az idővel szemben folytatott versenyfutás, valamint a humán erőforrások szűkössége, illetve gazdaságossága mind-mind ahhoz vezettek, hogy a marketing automatizálása igencsak felkapott téma lett.

A koronavírus-járvány csak felgyorsította a webáruházak fejlesztését. A megnövekedett forgalom gyors és gördülékeny kiszolgálásához mindenképpen érdemes az automatizálás irányába elindulni, de sok webáruház még nem ismerte fel az ebben rejlő lehetőségeket.

 

Mit takar a marketing automatizálása egy webshop esetén?

A marketing automatizálása azon módszerek összessége, amely emberi beavatkozás nélkül kezeli a webáruházban zajló folyamatokat és marketingkampányokat. A látogatók automatikus, de jó esetben viselkedésfüggő, üzeneteket kapnak e-mailben, SMS-ben, felugró ablakban vagy célzott hirdetések formájában. A lehetőségek messze túlmutatnak a korábbi idők automatizált és uniformizált e-mail remarketing kampányain.

Az is nagyon fontos, hogy a részautomatizmusok egy egységes egésszé forrjanak össze, a teljes folyamat során legyenek következetesek az üzenetek.

Az automatizáláshoz olyan szoftver szükséges, amely át tudja venni az emberi munkaerőtől az ismétlődő feladatokat

Fotó: unas.hu/

 

Miért érdemes a marketinget automatizálni?

Az automatizáláshoz olyan szoftver szükséges, amely át tudja venni az emberi munkaerőtől az ismétlődő feladatokat, ezáltal időt és pénzt takarít meg a vállalkozásnak. Ez egyértelmű versenyelőnyt teremt a konkurenciával szemben, hiszen az alacsonyabb marketingköltségek árelőnyt biztosíthatnak, míg az automatizálás növelheti a gyorsaságot, a vevők jobb kiszolgálását.

A személyre szabott üzenetek sokkal hatásosabbak az egységes üzeneteknél, hatékonyságuk jóval magasabb a manuális hirdetésekénél. Ez a marketing szakemberektől is újfajta szemléletet igényel, a teljes folyamatot meg kell tervezniük, rengeteg tesztet kell végrehajtaniuk. Unas webáruház bérlés esetén Ön szakértői támogatást és azonnal bevezethető megoldásokat kap a webshopjához.

A forgalom növekedésével egyre kevesebb idő marad arra, hogy egy-egy vevőt célzottan megszólítsanak, ahogy ez a hagyományos üzletekben is megfigyelhető. Az online áruházakban viszont nem kell felvenni több eladót a megnövekedett számú vásárlók kiszolgálására, hanem intelligens és kedves robotokat kell bevetni annak érdekében, hogy a látogatók ne hagyják ott az áruházat.

Ehhez elemezni kell a vásárlók viselkedését, és annak megfelelő üzenetekkel kell a kosárelhagyásokat csökkenteni. A jobb kiszolgálás a bevétel növekedéséhez, az automatizmusok pedig a költségek csökkenéséhez vezetnek, tehát a profit növekedni fog.

 

Az automatizálás eszközei

A felugró ablakok, követő e-mailek, push-értesítések, remarketing kampányok, személyre szabott termékajánlások, automatikus értékeléskérések, rendelési, számlázási és kiszállítási automatizmusok mind összefűzhetők egy olajozottan működő gépezetté.

(X)