Hogyan birkózzunk meg a munkahelyi stresszel?

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2021. december 14. 12:48

Napjaink egyik legmeghatározóbb eleme a stressz. Nem kell részletezni az indokokat, inkább lassan már azt nehéz felsorolni, hogy mely életterületek azok, ahol nem tör ránk zuhatagként valamilyen probléma.

Magánéletünk éppúgy színtere a stressznek, mint a munkahelyünk és bár mások vagyunk és mindenkire másképp hatnak a problémák, feladatok, de az mindenkiben közös, hogy ha probléma van otthon, kihat a munkánkra és ugyanez fordítva. A munkahelyen megjelenő stressz ráadásul alattomosabb abból a szempontból, hogy nehezebb kivel megbeszélni, így az egészségre is ártalmasabb.

 

Tanuljunk módszereket a problémás területek megoldására!

A Training360 oktatói csapat az egyén és a szervezet szintjén is, számos területen, így például a stresszkezelésben is hathatós segítséget nyújt. Céljuk, hogy feltérképezzék az egyéni és szervezeti stressz faktorokat, és ezekre olyan praktikus tanácsokat adjanak, amelyek révén az ember képes oldani és megoldani a munkahelyén keletkezett konfliktusokat, majd azokat a későbbiekben már előrevetítve akár meg is tudja előzni.

Tanuljunk módszereket a problémás területek megoldására

Fotó: training360.com

Nem elhanyagolható az a szempont sem, hogyha képesek vagyunk elsajátítani és a gyakorlatba is átültetni módszereket, melyek által fejlődünk munkahelyünkön, akkor az nemcsak kihatással lesz a családi életünkre, hanem akár hasznos lesz egy-egy konkrét tipp az otthoni problémák megoldásánál is.

A Training360 stresszkezelés tréningje mindenki számára elérhető és nem igényel semmilyen előképzettséget. Ha úgy érzed, hogy vannak olyan konfliktusok a munkahelyeden, amelyeket nem sikerül eredményesen megoldani és lezárni, akkor mindenképp javasolt számodra is egy ilyen kurzus.

 

Miért jó nekem egy ilyen tanfolyam?

Mint ahogy minden önfejlesztési kurzus, a stresszkezelési tréning is önmagunk feltérképezésével és megismerésével kezdődik, legfőképpen a stressz különböző területein. A tematika része, hogy megtaláljuk a saját belső feszültségeink forrását, megismerjük szubjektív stressztüneteinket az adott munkaterületeken és kidolgozzunk saját magunkra vetítve egy védelmi stratégiát.

Miután megismertük saját magunk stressz ismérveit, a tréning megmutatja a mások stresszre adott válaszainak jellemzőit is, így képesek leszünk egyénre szabott stresszkezelési technikákat alkalmazni, hatékonyan.

A tematika a szorongás és a depresszió fogalomtárába is bevezet, és ismerteti az ezek következtében kialakult betegségeket. Szó esik a relaxáció fontosságáról is.

 

A szervezeti stressz megértése

Az egyéni stressz faktorok megismerését követően a résztvevők képesek lesznek a problémákat szervezeti szintre vetíteni és azokat csoporton belül megérteni. Ha képesek a munkavállalók egyfajta felelősségérzetet elsajátítani mások problémáival szemben, sokkal empatikusabbak és toleránsabbak lesznek, amely nélkülözhetetlen a sikeres stresszkezelésben.

A munkahelyi stresszre számos egyéb tényező is befolyással van. Ismerd meg a Training360 további kurzusait, amelyek szintén emelni tudják dolgozóid és munkatársaid, valamint a saját hatékonyságodat!

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.