Hogyan őrizd meg a fiatalságod 50 évesen?

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2022. április 17. 17:30

Vannak, akik számára a fiatalság megőrzése azt jelenti, hogy amíg élnek, addig úgy nézzenek ki, mint húszéves korukban. Rossz hírünk van ezzel kapcsolatban: azt a csodaszert vagy gyógymódot még nem találták fel, amivel ez megoldható.

A természet azonban ebben a kérdésben sem hagyta az emberiséget magára; hiszen a táplálékokkal számtalan vitamint, fehérjét, antioxidánst be tudunk juttatni a szervezetbe, amiket hasznosítani tud.

A fiatalság megőrzését értelmezhetjük úgy is, hogy testileg-lelkileg frissen tartjuk magunkat, elfogadjuk azt, amin nem tudunk változtatni, de mindent megteszünk azért, hogy energikusak maradjunk.

 

Ismerd meg a tested!

Ahhoz, hogy tudd, mire van szüksége a testednek, érdemes megismerni. Szervezetünket egy kollagén nevű fehérje tartja egyben, és számos szervünkben jelen van. A kollagént képesek vagyunk előállítani, illetve a tápanyaggal bejuttatni. Hol van akkor a probléma? A kollagéntermelődés nagyjából 25 éves korunk körül fokozatosan csökken. Körülbelül évente egy százalékkal esik vissza a szintje, tehát évről évre egyre több olyan élelmiszert kéne fogyasztanunk, ami fedezi a szükséges mennyiséget.

A kollagéntermelődés nagyjából 25 éves korunk körül fokozatosan csökken

Fotó: herbastar.hu

Miért kell ezt komolyan venni? Mert a csontok, az erek, a szívműködés, az agy sejtjeinek mind-mind erre a fehérjére van szükségük a megfelelő működéshez. Ha komplex csomagot keresel, amivel az egész szervezeted számára biztosítod a szükséges forrásokat, akkor a HerbaStar kollagén mega pack beszerzését javasoljuk.

 

Marha, csirke, hal a terítéken

A legjobb kollagénforrások nem a színhúsok, hanem a fenti állatok bőre, csontja, porca. A kollagénnek rengeteg fajtája van, amiket római számmal jelölnek, és mindegyik állat a fentiek közül más-más típusát tartalmazza. Testünk nagy része I-es kollagénből áll: az inak, csontok, fogak, bőr, és a szív- és érrendszer kötőszöveteinek alkotója. Ezt leginkább a halak bőréből kivont és hidrolizált kollagénnel lehet pótolni.

Csirkét fogyasztva a porcok és az ízületek állapotát javíthatod, ezekért a II-es számú felelős. A marha csontjaiban, velőjében a III-as és az I-es is megtalálható, ez a kettő nem sokban különbözik egymástól. A szervezet saját kollagén előállítását ösztönzi, ha jelen vannak a testben, és az izomépítést segítik.

 

Az egészséges izmokért

A taurin ismerős lehet az energiaitalok összetevőiből, de jó néhány húsféle is természetes forrása. Javítja az állóképességet, támogatja az izomfejlődést. Gátolja a szervezetben a plakkok kialakulását, ami az érelmeszesedés fő oka. Ha az erekben akadály nélkül tud a vér áramlani, nehezebben alakul ki magas vérnyomás. Az L-Karnitin kiegészíti a taurint. Segít a zsírégetésben, az izmok terhelhetőbbek tőle, illetve gyorsabban állnak helyre. Mozgásszerveid, a szív- és érrendszered igényli a törődést, hogy minél több egészséges évet tudj eltölteni ezen a bolygón, és az időskor ne csak a fájdalomról és a betegségekről szóljon.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.