Hogyan őrizzük meg a nyári emlékeket?

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 18. 13:00

Nyáron mindenki próbál minél több szép emléket gyűjteni, hogy a téli, borongós időben is legyen, ami feltölti. Sokat fotózunk, hogy megőrizzük azt az igazi nyári érzést, ami leginkább csak ott, csak akkor van.

Van egy nagyon egyszerű módja annak, hogy sokáig emlékezzünk a nyár legszebb pillanataira. Ez pedig a vászonkép. Nézzük meg röviden, hogy mire érdemes figyelnünk, ha vászonképnek készítünk fotót, ebben pedig a vaszonkep.hu lesz segítségünkre.

 

Miért jó a vászonkép?

Egy jól megválasztott vászonkép vonzza a tekintetet. Ha van otthon egy nagyobb üres falrészünk, tökéletes lehet oda dekorációnak. Egy ilyen kép akkor mutat jól, ha nagy, ezzel pedig biztosan sokáig nosztalgikusan emlékezhetünk a nyári élményekre.

Egy vászonkép sokkal jobb, mintha képkeretbe tennénk a fotókat. Miért? Mert sokkal élénkebbek a színei és hosszabb ideig is maradnak azok. Könnyű őket takarítani, a legújabb technológiával készülteket például már vegyszeres ronggyal is letörölhetjük.

Manapság már a mobilunkkal is nagyon jó minőségű képeket tudunk készíteni

Fotó: vaszonkep.hu

 

Hogyan készítsünk jó képet?

Manapság már a mobilunkkal is nagyon jó minőségű képeket tudunk készíteni, nincs szükség külön fényképezőgépre, ha vászonképre szánunk egy fotót. Néhány dologra viszont érdemes figyelni, hogy biztosan jó legyen a kép.

Az egyik legfontosabb, hogy tartsuk stabilan a telefont. Ezt sokan elfelejtik, mivel túlságosan is evidens, de erre sokszor nem figyelünk és homályos lesz a kép. Mindenkinek megvan a maga tippje, trükkje, hogy hogyan is tudja stabilan tartani az eszközt, de egyre több helyen tudunk tanulni is a témába. Ilyen például a vaszonkep.hu témába vágó néhány hasznos cikke is.

 

Mire figyeljünk még?

A legfontosabbat már megbeszéltük, de akad még pár jó tanács. Ilyen például, hogy amit a kép fókuszának szánunk, az teljes egészében legyen rajta a képen. Ne maradjon le például a családi képről a nagypapa feje. Ez főként akkor nagyon fontos, amikor nagyobb családi fotót készítenénk, vagy tájat fotózunk, nehogy lemaradjon valaki vagy valami.

Ha úgy érezzük, hogy bár jó lett a kép, kicsit mégis javítani kéne a minőségen, bátran használjunk képszerkesztőt. Nagy valószínűséggel a fényviszonyokon kicsit javítani kell majd, amivel néha még a profiknak is meggyűlik a baja. Ha van lehetőségünk, készítsünk több képet, hogy tudjunk válogatni közülük, amikor már a szerkesztési fázisnál tartunk. Ha csak egy képet készítünk, biztos valaki bele fog pislogni. Az interneten már számos képszerkesztő program áll rendelkezésünkre, hogy az ilyen apróbb javításokat megcsináljuk.

Egy vászonkép a nyári emlékekből nagyon jó választás lehet. Választhatunk egy képet vagy használhatunk montázst is, a lényeg, hogy amikor készítjük a fotókat, pár apróságra figyeljünk oda. Emellett pedig ha tudunk, készítsünk több képet, a biztonság kedvéért.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.