Hogyan teremts otthonodban ünnepi hangulatot?

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2022. október 17. 13:43

A karácsony közeledtével egyre inkább késztetést érzünk arra, hogy ünnepi hangulatot teremtsünk az otthonunkban. Ez így van rendjén, hiszen ez az időszak a készülődésről, várakozásról, hangolódásról szól.

Ezt pedig mi más segíthetné elő, mint néhány csodás dekoráció?

Bátran szabadjára engedheted a fantáziádat, hiszen bármilyen elképzelést valóra válthatsz. Csak azokra a karácsonyi dekorációkra van szükséged, amikkel szép összhatást érhetsz el. Ha még nincs ötleted, hogy honnan szerezhetnéd be őket, akkor figyelmedbe ajánljuk a Minikék kézműves webshop karácsony menüpontját.

Ebben a cikkünkben adunk néhány ötletet az ünnepi dekoráláshoz, hogy könnyű és élvezetes legyen ez az időszak. Négyféle díszítési lehetőséget mutatunk be, amiket külön-külön és együtt is megvalósíthatsz.

 

Adventi asztaldísz

A régi hagyomány szerint karácsony előtt koszorú kerül az asztalra, aminek az első gyertyáját advent első vasárnapján gyújtjuk meg. Nem feltétlenül kell azonban koszorúban gondolkodnod, hiszen ma már más opciót is választhatsz.

Vannak olyan asztaldíszek, amik különböző díszekkel vannak ellátva, például szárított termésekkel, fából készült mini csillaggal és műfenyővel. Középen pedig ugyanúgy ott van a négy gyertya, amiket meg tudsz gyújtani. Sőt, találsz olyat is, aminek az alja kerámiából készül.

Csak azokra a karácsonyi dekorációkra van szükséged, amikkel szép összhatást érhetsz el

Fotó: minikek.eu

Betlehemi dekoráció

Jézus Krisztus születésekor három király érkezett a kisdedhez, hogy a tiszteletük jeléül megajándékozzák. Ezt a pillanatot jeleníti meg a betlehemi dekoráció, ami szintén fontos elemmé válhat az ünnepek előtti hangulatteremtés során. Teheted az asztalra vagy a polcra, de bárhol máshol is szépen mutat, ahol központi helyre kerül.

 

Karácsonyi ablakdíszek

Az ablakok is remek lehetőséget kínálnak a dekorálásra, hiszen oda is tehetünk olyan díszeket, amik karácsonyi hangulatot idéznek elő. Az üvegre felragasztható csodaszép motívumokkal, például szarvassal, fenyőfával, jégcsappal vagy mesés házikókkal különleges végeredményt érhetünk el.

Az ablakdíszeknek nemcsak a mintája, hanem a mérete is változó lehet. Ha valami igazán jól látható dekorációt szeretnél, akkor az ablaküveg hosszában felragasztott havas táj vagy karácsonyi falu is remek választás.

 

LED-füzérek

Végül, de nem utolsó sorban ott vannak azok a díszek is, amikkel fényességet varázsolhatunk otthonunkban. Erre pedig mi más adhatna jobb megoldás, mint azok a különleges LED füzérek, amiket jóformán bárhol elhelyezhetünk a lakásban? Tehetjük a TV elé, az asztalra, a polcra, sőt, még az ablakban is találhatunk neki ideális helyet.

Láthatod, hogy számos módja van annak, hogy ünnepi díszbe öltöztesd az otthonodat. Az adventi asztaldísz és a betlehemi dekoráció elengedhetetlen kellékei a karácsonyi készülődésnek. Azok mellett pedig az ablakdíszekről és a LED füzérekről sem szabad megfeledkezni, hiszen azok is hozzájárulnak ahhoz, hogy az ünnepi hangulat beköltözzön a szívünkbe.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.