Hogyan válassz a bőrtípusodnak megfelelő tusfürdőt?

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 06. 10:25

Bár a legtöbben hajlamosak vagyunk átsiklani felette, de ahogy az arcunkon, úgy a testünkön is igényli a bőr a gondos ápolást. Főként emiatt is bír kiemelt jelentőséggel, hogy a megfelelő tusfürdőt használd, amelynek a kiválasztásához a mai cikkünkben segítséget nyújtunk.

Tusfürdő száraz bőrre

Ha a bőröd érdes és száraz, akkor érdemes a DOUGLAS női tusfürdőinek kínálatából a krémes változatokat preferálnod a gél állagúakkal szemben. Az előbbiek ugyanis a bennük megtalálható tápláló és hidratáló összetevőknek köszönhetően sokkal gyengédebbek a bőrhöz. Ráadásul nincsen bennük szappan sem, ami tovább szárítaná azt.

 

Tusfürdő fakó bőrre

A bőröd felszínén megtalálható az elszarusodott sejtek átlagosan 28 naponta leválnak, és újak jelennek meg helyettük. Ez a folyamat azonban a kor előrehaladtával, a rossz étkezési szokások, az esetleges vitaminhiány, valamint a különböző környezeti hatások (napsugárzás, szmog) miatt lelassul, és ha nem fordítasz kellő figyelmet a bőröd ápolására, akkor egy idő után garantáltan szembesülnöd kell fakó bőr problémájával.

Ehhez első lépésként távolítsd el rendszeresen radírozással a bőr felső rétegéről az elhalt hámsejteket, majd egy finom szemcséket tartalmazó radírozó hatású tusfürdővel zuhanyozz le! Abban az esetben pedig, ha a maximális végeredményre törekszel, akkor érdemes lehet a zuhanyzás előtt még víz nélkül, masszírozókefével is serkenteni a vérkeringést, hogy még inkább felfrissüljön a bőröd.

 

Tusfürdő érzékeny bőrre

Ha bőröd annyira érzékeny, hogy gyakran jelennek meg rajta az allergia különböző tünetei vagy ekcéma, akkor fontos, hogy tartózkodj az erősen illatosított tusfürdőktől, és mindig olyan krémesebb állagú terméket keress, ami gyengéden ápolja és puhítja a bőrt.

Fontos a megfelelő tusfürdő kiválasztása

Fotó: douglas.hu

 

A DOUGLAS kínálatában is kapható Rose de Vigne tusfürdő például remek választást jelenthet, mivel 97%-ban természetes eredetű összetevőket és rendkívül gyengéden tisztító hatóanyagokat tartalmaz. De ebben az esetben a mandulaolajjal dúsított Weleda Almond Nourishing Body Wash tusfürdő is ideális lehet, mivel védi a bőrt a kiszáradástól, és a bőrbarát pH-értéknek köszönhetően megőrzi a bőr természetes egyensúlyát.

 

Végül pedig tusfürdő zsíros bőrre

A bőrnek van egy természetes olajtermelése, amelynek az egyensúlya a zsíros bőr esetén felborul, és ez pattanásokat, illetve mitesszereket okozhat. Sajnos a világ minden tisztítója sem tudja megszüntetni ezt a fajta túlzott zsírosodást, de ha egy olyan könnyű textúrájú tusolózselét kezdesz el használni, amely gyengéd radírozó részecskéket tartalmaz, akkor az segíthet megakadályozni a pórusok eltömődését.

A málnával dúsított készítmények például kifejezetten jó választásnak bizonyulnak, mivel ez a gyümölcs rendkívül gazdag antioxidánsban és C-vitaminban. De érdemes a levendulát tartalmazó termékek között is szétnézned, mivel ez egy olyan összetevő, amely képes szabályozni a faggyútermelést.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.