Hogyan válasszuk ki a megfelelő zuhanykabint?

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 16. 15:16

A fürdőszoba átalakítása során kardinális kérdésnek számít a zuhanykabin kiválasztása. Az ideális darab megtalálása nem kevés időt emészt fel, amit fordíthatnánk az egyéb dolgokra is.

Az egyre inkább bővülő piacon azonban még a webáruházakban is órákig keresgélhetünk a tökéletes berendezés után. Cikkünkben összegyűjtöttünk pár tippet, amik megkönnyíthetik a választást!

 

A zuhanykabin fontossága

Elsősorban érdemes meghatározni, hogy kádat vagy pedig zuhanykabin szeretnénk-e beépíttetni. Ha megvan a döntés, hogy utóbbi a jobb megoldás, akkor nem árt megfogalmazni azt sem, hogy milyen céllal vásároljuk meg azt. Milyenek a család zuhanyzási szokásai? Gyorsan és könnyedén használható változatot szeretnénk? Esetleg relaxációra is használnánk azt? Mindenképpen írjunk listát a kívánságokról, ezt követően már a rendelés is könnyebben megy majd.

A Mozaikkerámia zuhanykabinjai között kaphatóak Aqualife változatok is

Fotó: mozaikkeramia.hu

 

Milyen anyagú legyen a berendezés?

A legolcsóbb megoldás a plexibetétes verzió, amelyet alumíniumkeretekkel egészítettek ki. Az alapvető igényekre kiváló választás, ám manapság már beszerezhetőek edzett biztonsági üvegekkel ellátott modellek is. Ezek a legelterjedtebbek, nem véletlen, hogy ma már számos gyártó készít hasonló darabokat.

Az üvegek általános vastagsága 3-8 milliméterig terjed, amik strapabíróak és biztonságosak is egyben. A Mozaikkerámia zuhanykabinjai között kaphatóak Aqualife változatok is, amik fehér és fekete színben érhetőek el. Erre kifinomult és modern dizájn jellemző, ráadásul a görgős kabinajtó megkönnyíti még a beszállást is.

 

Milyen formát válasszunk?

Ha fontos számunkra az esztétikus megjelenés, akkor a legjobb az íves megoldás, ami elegáns és praktikus is egyben. Remekül passzol a kihasználatlan sarokba, így helyet sem foglal, ráadásul még a tisztítása is jóval egyszerűbb. Csak arra figyeljünk, hogy közvetlen közelébe ne tegyünk semmit, csak így férhetünk hozzá könnyedén.

A másik lehetőség a szögletes forma, ami inkább a kényelmet és tágas tereket kedvelők számára ajánlott. Szerencsére azonban ezeket is könnyen tisztán lehet tartani, tehát ebből a szempontból mindegy, hogy íves zuhanykabint vagy pedig szögleteset választunk.

 

Milyen legyen a zuhanyajtó?

Másik kardinális kérdés még a kabinajtó. Ebben az esetben nem árt figyelembe venni a fürdőszoba adottságait, hiszen nem minden helyiségben fér el egy nyílóajtós változat. Rendelhető azonban tolóajtós és sarokbelépős modell is, így már csak azt kell eldönteni, hogy egy vagy két ajtót szeretnénk-e, illetve persze hogy melyik irányba legyen az beszerelve.

A fenti szempontok figyelembevételével bízunk abban, hogy könnyebb lesz a választás. Ha megvan a lista, hogy mire is vágyunk, akkor egy megfelelő sorrend felállításával már pillanatok alatt eldönthetjük a kabin típusát.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.