Honnan válassz kutyát magad mellé?

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2022. november 27. 10:08

Ha egyre többet foglalkoztat a gondolat, hogy szeretnél egy kutyát magadnak, akkor lehet, hogy már el is kezdtél nézelődni, hogy hol vásárold meg.

Ha valamilyen fajtához ragaszkodsz, akkor érdemes tenyésztőhöz fordulni, ha pedig jobbá szeretnéd tenni egy négylábú életét, akkor látogass el egy menhelyre. A harmadik lehetőség, hogy olcsón veszel egyet szaporítótól, de ennek számos negatív következménye van.

 

Mielőtt a kutyus megérkezik

Gazdinak lenni majdnem olyan, mint szülőnek. Ki kell találnod, hogy hol lesz az új lakóhelye vagy helyei, és a szükséges holmijait is megveheted előre. A BioZoo.hu-nál kapható számos eszköz, úgymint méreganyagmentes tál, lebomló kakizacskó, mely ugyanúgy része a felszerelésnek, mint a póráz, a nyakörv vagy a fésű. Sőt, ha nem szeretnél arra hazaérkezni, hogy mindent megrágott a négylábú, akkor a játékról se feledkezz meg. Kölyökkutya esetében hasznos lehet a pelenka, amíg nem szobatiszta, a finom jutalomfalatoknak pedig bármelyik állat örül.

Gazdinak lenni majdnem olyan, mint szülőnek

Fotó: www.biozoo.hu

Láthatod, hogy már ez a kiadás is több tízezer nagyságrendűre rúghat, és kutyád még nincs is. Számolj azzal is, hogy bizonyos fajtáknak szükségük van kutyakozmetikai kezelésre, és lehetnek váratlan kiadások betegségből, balesetből adódóan.

 

Miért ne a kutya árán spórolj?

Ha még mindig úgy gondolod, hogy szeretnél egy hűséges barátot, ne a kutya árán spórolj. Hogy miért? Több oka is van:

  1. Amit megspórolsz, azt később nagy valószínűséggel orvosi költségekre fogod kifizetni. A szaporítók ugyanis anélkül pároztatják a szülőket, hogy mélyebben ismernék a fajta (ha fajtiszta) genetikai vagy mentális rendellenességeit. Így könnyen lehet, hogy éppen a te kutyád örököl valamilyen komoly betegséget, ami csak idővel fog kiderülni.
  2. A szaporítás addig marad fenn, amíg lesznek olyan emberek, akik olcsón szeretnének kutyához jutni. Lehet, hogy azt az egy állatot megmented, de az anyját és leendő testvéreit nem, hiszen te is bizonyítottad, hogy van a szaporításra igény.

 

Olcsó megoldást keresel? A menhelyek tele vannak

Elképesztően sok menhely és állatvédő szervezet működik az országban, de ami még megdöbbentőbb, hogy a legtöbb szinte állandóan teltházzal működik. Rengeteg eb várja új gazdáját a kennelben kicsik, nagyok, fiatalok és idősek. Gyakran brutális előéletük van, ami miatt elképzelhető, hogy az összeszokás lassabb folyamat. Viszont ragaszkodásukhoz nem férhet kétség. Léteznek kimondottan egy fajtára specializálódott menhelyek, szóval így is lehet fajtiszta társad.

 

Amit csak az állattenyésztők adnak

Aki hivatásosan foglalkozik állattenyésztéssel, az nem fogja csak azért eladni a kutyát, hogy legyen másik gazdája. Sőt. Sokan nyomon követik a náluk vásárolt kölykök sorsát, hol él, milyenek a körülményei, szeretik-e. A törzskönyves papíron túlmenően kvázi garanciát adnak. A gondosan megtervezett alomban ritkán fordulnak elő genetikai betegségek, a négylábúak rendszeresen járnak orvosi vizsgálatokra és minőségi táplálékot kapnak.

Ha szeretnéd a kedvencedet te is a legjobbal kényeztetni, látogass el a BioZoo.hu oldalra.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.