Így legyen konyhánk elegáns és hasznos!

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 14. 10:45

A konyha berendezése arról szól, hogy megtaláljuk az egyensúlyt aközött, hogy esztétikussá tesszük a teret, miközben rendet tartunk. Bár nehéz feladatnak tűnik, néhány tipp megfogadásával sokat tehetünk az álomkonyha elérése érdekében!

Találjuk meg az ideális konyhabútort és dekorációt!

Válassz olyan konyhabútort, amelybe első látásra beleszeretsz, és úgy látod, ideális az eszközök rendszerezésére is. Mérd fel a jelenleg otthonodban lévő tárgyak mennyiségét, és az alapján válaszd ki, hány részes és mekkora tárolórendszerrel rendelkező bútort választasz majd.

Nézd végig a KonyhaMax.hu csodás konyhaelemeit, hogy inspirálódj, és megalkosd álmaid konyháját!

A konyhát úgy kell kezelni, mint egy újabb helyiséget az otthonban, ami rányomhatja bélyegét a belső terekre. Éppen ezért ne riadjunk vissza attól, hogy a dekoráción keresztül fejezzük ki magunkat. A felületek kiváló helyet jelentenek a megjelenítéshez, ezért használjuk okosan a konyhaszigetet és a pultteret. A konyhapulton lévő tárgyak segítenek elmesélni a szoba történetét, és igazán személyessé teszik ezt a különleges helyiséget.

Válassz olyan konyhabútort, amelybe első látásra beleszeretsz

Fotó: konyhamax.hu

Ügyeljünk a megfelelő egyensúlyra, és válasszunk olyan ízléses kiegészítőket a konyhába, amelyek nem zsúfolják a teret túlságosan. Gondoljuk át, hogyan illeszkedik a szoba a többi helyiség színvilágához, és győződjünk meg arról, hogy a pult dekorációja valamilyen gyakorlati igényt is kiszolgál.

 

Rendszerezzük a konyhaszekrényeket!

Használjunk kosarakat és tárolóedényeket, hogy elhelyezzünk bennük olyan apró tárgyakat, amelyek egyébként rendetlenséget okoznának. Ilyenek lehetnek például a fűszerek, konyharuhák, tisztítószerek és olyan termékek, amelyeket nem szabad hűteni.

Tároljuk a kóbor evőeszközöket vagy edényeket úgy, hogy elválasztókat helyezünk a fiókokba. A rekeszek segítségével könnyen megtalálhatjuk azt, amire szükségünk van, így lerövidíthetjük a pizzavágók, kések, hámozók és egyéb konyhai eszközök utáni keresés időtartamát.

Duplázzuk meg a szekrények tárolókapacitását úgy, hogy az egyes állványok közé drótpolcokat helyezünk el, amelyeken csészék, tálak, tányérok és sok más tárolható. A polcok alá is tehetünk apróbb eszközöket, így nemcsak, hogy praktikus, de esztétikus is lesz a látvány.

 

Csoportosítsunk okosan!

Csoportosítsunk minta, kollekció vagy funkció szerint – például a mindennapi poharak az egyik polcon, a különleges alkalmakra szánt edények a másikon kapjanak helyet. Ez megakadályozza, hogy hosszú percekig pakoljunk a konyhaszekrényben, turkáljunk egy-egy kellék után.

Tegyük egy kupacba a fából készült eszközöket is, például spatulákat és kanalakat. Ezen az elven haladva a rozsdamentes acélból készülteket is érdemes csoportosítani, például habverőt, pizzavágót vagy merőkanalat. Állítsuk fontossági sorrendbe az eszközöket a főzőlap mellé a könnyű hozzáférés érdekében, hogy bármikor kéznél legyen a szükséges tárgy.

Fedezd fel a KonyhaMax.hu honlapján található nagyszerű konyhai elemeket, bútorokat és kiegészítőket!

(X) a cikk nem a szerkesztőség szellemi terméke