Így lesz tökéletesen elégedett a páraelszívójával

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2021. június 23. 12:05

A lakásban a szagok és a gőz elvezetése egyre nagyobb hangsúlyt kapott az utóbbi évtizedekben. A gyorsan fejlődő technológiának köszönhetően ma már nem csak szellőztetéssel tudjuk kivezetni a főzés közben keletkezett párát.

A korszerű páraelszívó készülékek számos méretben, formában, teljesítménnyel kaphatóak. Fontos, hogy gondoskodjunk a légtérbe került nedvesség elvezetéséről. Nem csak a levegő lesz kellemesebb a lakásban. A magas páratartalom káros következményei is megelőzhetőek így.

 

Tájékozódjunk, mielőtt döntünk

Ha elektronikai cikket vásárolunk, az többéves elköteleződést jelent számunkra. Senki nem cseréli le szívesen idő előtt a megvásárolt terméket, csak mert rosszul választott. Vásároljunk hát a saját igényeinknek és elvárásainknak megfelelően. Ezt úgy tudjuk a legkönnyebben megtenni, ha alaposan körbenézünk a piacon.

Olvassuk el a különböző termékek műszaki leírásait, hasonlítsuk össze az árakat. Gondoljuk át, hogy mik számunkra a legfontosabb paraméterek a páraelszívóval kapcsolatban. Ha így járunk el vásárlás előtt, jó eséllyel a számunkra legmegfelelőbb modellt választjuk majd ki.

A korszerű páraelszívó készülékek számos méretben, formában, teljesítménnyel kaphatóak

Fotó: onlinemarkaboltok.hu

 

Halk megoldás - külső motoros elszívó

A háztartási gépek által kibocsátott zaj csökkentésére egyre nagyobb igény mutatkozott a vásárlók részéről. Így van ez a konyhai gépek esetében is, legyen szó mosogatógépről vagy a páraelszívóról, különösen az amerikai konyha elterjedése óta.

Az onlineMárkaboltok páraelszívói közt is elérhetőek a külső motoros készülékek. Ezeknek a modelleknek jóval halkabb a működése, mivel a motor, ami a fő zajforrás, a konyhán kívül helyezkedik el. Ha ezt a megoldást választjuk, jó, ha ezt már a konyha tervezésénél szem előtt tartjuk. Természetesen utólag is felszerelhetünk külső motoros páraelszívót.

 

Fontos a teljesítmény

Talán a zaj mértékénél is fontosabb egy páraelszívó esetében a megfelelő teljesítmény. Ahhoz, hogy elégedetten használjuk a készülékünket, kellően tájékozottan kell választanunk. Ha nem lesz elég hatékony az elszívó, a pára és a szag megrekedhet a lakásban. Az utóbbi csak kellemetlen, de az előbbi a penész kialakulásának melegágya.

Tudunk kell tehát, hogy mekkora helyiségben szeretnék használni a gépet. Számoljuk ki, hány légköbméter a konyhánk. Ha a kapott értéket megszorozzuk tízzel, biztosak lehetünk abban, hogy elég hatékony lesz a páraelszívónk.

 

Mindig hívjunk szakembert

A tartós használati cikkekkel kapcsolatban általánosan elmondható, hogy mindig bízzuk szakemberre a szerelést. Ez igaz a beszerelésre is. Ne essünk neki az újonnan vásárolt páraelszívó rögzítésének és beüzemelésének. Ezzel ugyanis nem csak kárt okozhatunk, de a garanciát is elveszíthetjük, ami a készülékhez jár.

Ha a páraelszívónk meghibásodik, legjobb, ha márkaszervizhez fordulunk, vagy a vásárlás helyét keressük fel. Utóbbi különösen akkor javasolt, ha a készülék jótállási ideje még nem járt le.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.