Így védd kedvenced a kutyanátha ellen!

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 17. 16:38

Nem csak mi, emberek vagyunk képesek megfázni az őszi-téli hidegben, de négylábú kedvenceink is. Egy ártalmatlannak tűnő nátha is okozhat komoly egészségügyi károsodást, ezért érdemes törekedni a megelőzésre. Megmutatjuk, mi segíthet!

A kutyanátha tünetei

A kutyák esetében a megfázás szinte teljesen ugyanazokat a tüneteket produkálja, mint az embereknél. Váladékozik az orruk, tüsszögnek, köhögnek, előfordulhat gyorsabb légzés, fokozott könnytermelés és csipásodás. Minél hamarabb észleljük ezeket a tüneteket, annál nagyobb esély van arra, hogy állatorvosi vizsgálat és kezelés után gyorsan felépül kedvencünk.

Felnőtt kutyáknál a nátha megjelenése nem ritka, de ha nem kezelik időben, súlyos szövődményeket eredményezhet. Előfordulhat orrgyulladás, mandulagyulladás, elfertőződött szem, és legrosszabb esetben tüdőgyulladás is.

Kölyökkorban fokozottan oda kell figyelni, mert a kinti magas hőingadozás miatt a nátha mindent felbolygathat kedvencünk immunrendszerében.

Ez ugyanígy igaz a felnőtt, de kis testű kutyákra, akiknek gyorsabban csökken a testhőmérsékletük, ezzel elősegítve a vírusok gyors terjedését. Ízületi bántalmakhoz is vezethet a nagyon alacsony hőmérséklet, ezért érdemes mindezt megelőzni különböző módszerek segítségével.

Ezek a darabok nemcsak divatkelléknek számítanak, hanem akár kutyaéleteket is menthetnek

Fotó: petissimo.hu

 

Hogyan előzzük meg a betegséget?

Ha szerencsések vagyunk, és kutyánk nem esett még át megfázásos betegségen, a hangsúlyt mindenképpen a megelőzésre érdemes helyezni. A legjobb, amit tehetünk, hogy megkíméljük őt a szélsőségesen változó hőmérséklettől, időjárástól.

A lakásban tartott kutyák esetében kritikus tényező lehet az, ha fűtött lakásból egyből a hideg, téli utcára lépünk ki vele. A hideg nem csak a vírusok gyors terjedését, de fájdalmas izületi gyulladást is okozhat kedvencünknek.

Kerüljük a hideg időben való hosszú sétákat, játékot, és hazaérkezéskor óvatosan melegítsük fel kedvencünket. Ha hó került a bundájába, mindenképpen fokozottan odafigyelve, lassan érdemes melegíteni őt.

A kutya nátha megelőzésének legjobb módja a Petissimo kínálatában kapható kutyaruha viselete. Ezek a darabok nemcsak divatkelléknek számítanak, hanem akár kutyaéleteket is menthetnek. Egy jó minőségű, praktikusra tervezett kutyaruha megóvja négylábú barátunkat a nagy és szélőséges hőmérséklet-ingadozásoktól. Segít a légúti megbetegedések és az ízületi problémák elkerülésében.

Az ideális kutyaruha segít melegen tartani kedvencünket, víz- és szélálló, ezáltal védi a fontos izomcsoportokat. Így télen sem kell lemondani a sétákról és játékról, csupán érdemes megrövidíteni azokat.

Ha bármelyik tünetet észleljük kutyánkon, azonnal forduljunk állatorvoshoz, hogy elkerüljük a súlyos szövődményeket.

A Petissimo kiváló minőségű kutyaruhái segítenek melegen tartani a négylábúakat, és hatékonyan védik őket az időjárás viszontagságaitól. Számos típusú, méretű, színű és mintájú kutyaruha közül válogathatsz!

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.