Ismerd meg a sokoldalú pamut jersey és futter anyagot!

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2023. október 23. 14:03

A pamut jersey afféle pólós anyag, míg a futter kifejezetten szabadidőruhák készítéséhez javasolt a hidegebb időszakra. Az univerzális alapanyagokból szinte bármit varrhatsz: sapkát, sálat, nadrágot vagy épp pizsamát. Alábbi cikkünkben ismertetjük az előnyeiket.

Engedd szabadjára a képzeletedet!

A K-ELME póló anyagai között találod a pamut jersey termékeket, elasztikus, illetve nem elasztikus változatot egyaránt. Előbbiből varrhatsz fehérneműt, lenge ruhát, de készíthetsz bélést is, mivel ez a típus lágy esésű, vékony, puha tapintású. Ráadásul kevésbé gyűrődik, ez mindenképpen előnyös, ha nem szeretsz vasalni. Természetesen a nem elasztikus alapok is lehetőséget adnak rengetegféle ruházat elkészítésére: hálóing, basa nadrág, póló és még sorolhatnánk.

Bőséges a paletta színárnyalatok és minták terén is, semmi sem állhat utadba, ha különleges holmikat varrnál, melyek egyediek, személyre szabottak.

A futter anyagok tipikusan a szabadidőruhák készítéséhez jelentenek kiváló alapot, rendkívül sokoldalúan felhasználhatók, vastagabb leggingshez, csősálhoz, sapkához, hosszú ujjú pólóhoz, nyáron térdnadrág csak hogy néhány példát említsünk. Külön kiemelendők a bolyhos futterek, melyek még melegebbek, mint a hagyományos változatuk. Csodálatos téli öltözetek készülhetnek, ott van például a szarvasos minta, melyből tökéletes ajándékot is varrhatsz Karácsonyra.

 

A pamut jersey és a futter anyag főbb jellemzői

A futter kötött anyag, amely vastag és meleg, ezért is jelenti a legkiválóbb alapot szabadidőruhák készítésénél. Ugyanakkor remek választás, ha gyerekruhák varrása a célod, rengeteg mintás változatból szemezgethetsz. Vidám mintás pulóverek és nadrágok is készülhetnek.

A pamut jersey afféle pólós anyag

Fotó: k-elme.com

 

A pamut jersey szintén a kötött kelmék táborába tartozik, kellően lágy és rugalmas, s ezenfelül légáteresztő is. Nagyszerű vékonyabb ruhákhoz, mint például szoknya, babaruha, pizsama, kényelmes póló.

Mindkét anyag széles körben felhasználható, s emellett további előnyük, hogy bőséges a választék minták és színek terén, vagyis a cél függvényében biztosan megtalálod a legideálisabb opciót. Gyerekholmikhoz például katicás, pillangós, hópelyhes változatot: a lehetőségek szinte végtelenek.

A legkülönlegesebb szimbólumokkal tarkított termékek is fellelhetők a K-ELME kínálatában. Spicc kutyás futter vagy kontrolleres? Igazán személyre szóló ajándékot tervezhetsz rokonodnak, ismerősödnek.

 

Mire ügyelj a választáskor?

Talán a legfontosabb a cél meghatározása, vagyis az, hogy mit készítenél belőle, illetve hogy kinek. Ez alapján már könnyebben kiválaszthatod a legmegfelelőbbet. Nem mindegy ugyanis, hogy babaholmit, gyerekruhát varrnál, vagy épp felnőttnek álmodtál meg egy csodálatos ruhakölteményt. Szintén lényeges kérdés, hogy például sálat vagy pizsamát, esetleg szoknyát tervezel. Eszerint már leszűkítheted a kört, hogy mintás vagy egyszínű darabra essen-e a választásod.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.