Ismered a Szafi termékeket?

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2021. június 24. 12:13

A Szafi Refrom élelmiszerek évek óta kedveltek az egészségtudatos fogyasztók körében, mégis keveset tudunk a termékek eredetéről.

A Szafi Free és a Szafi Reform készítményekről szinten mindenki tudja már, hogy glutén-, illetve mindenmentes alapanyagokkal van dolgunk. De arról már kevesebbet tudunk, vajon honnan jött az ötlet, hogy egy ilyen termékcsalád kerüljön a boltok polcaira?

 

A Szafi termékek előnyei

A márka megálmodója Burján Safira, diétás gasztroblogger, aki saját életútja alapján alkotta meg egészséges termékeit, amik nem csak magának, hanem minden érintettnek segítenek a mindennapokban megtartani az egyensúlyt.

Az egészséges táplálkozással foglalkozó szakember nem mindig élt a mostanihoz hasonló egészséges életet, aminek következtében betegségek és ételallergiák alakultak ki nála, és a súlyával sem volt elégedett. Érezte, hogy gyökeres változtatásra van szüksége, ekkor kezdte el kikísérletezni a Szafi termékeket, amik azóta számtalan elkeseredett fogyókúrázónak segítettek visszanyerni az egészségét, alakját és az életkedvét.

Szafi Refrom élelmiszerek évek óta kedveltek az egészségtudatos fogyasztók körében

Fotó: biocity.hu

 

A kiegyensúlyozott és változatos étkezés alapjai

A termékcsalád termékei otthoni, minőségi ételek készítésére ösztönöznek. Nem tartalmaznak mesterséges ízfokozót és káros adalékokat. Használatukkal senkinek nem kell lemondania a finom és egészséges, házi péksüteményekről, kenyerekről, sőt, akár ízletes pudingokat is készíthetünk velük bűntudat nélkül.

A Szafi termékekkel nyugodtan fogyaszthatunk fehérjét, szénhidrátot és zsírt is, persze mértékkel. A dietetikus szerint ahhoz, hogy fogyjunk, a napi kalória 15%-a, míg súlytartás esetén 20-25% kell, hogy zsírból származzon. Ha hízni szeretnél, növeld az arányt 25% felé.

 

Kenyeret, édességet és készételt is készíthetsz

A kenyérsütés nem ördöngösség. Ha finom kenyeret szeretnél készíteni és esetleg gluténmentes verzióra éhezel, nézz körül a Biocity-nél kapható Szafi termékek között.

A Szafi Free Expressz lisztkeverék segítségével finom és laktató gluténmentes kenyeret vagy kiflit, zsemléket készíthetsz, és még kenyérsütő gép sem szükséges. Nyugodtan megpróbálhatod sütőformában is. Nincs szükség másra, mint egy kis zsírra, vízre, amit frissen facsart citromlével bolondítasz meg és egy csipet Himalaya sóra. A citromos vizet keverd össze a lisztkeverékkel és sózd meg. Keverd, míg egynemű masszát kapsz, majd 10 perc állás után formázd a kívánt alakra. Kend meg Szafi Kókuszolajjal, és már teheted is a sütőbe!

Ha inkább édes ízre vágysz, a Szafi termékekre ilyenkor is számíthatsz. A kifejezetten palacsintához való lisztkeverék mellett zabból készült pudingport vagy fánkot is készíthetsz a speciális lisztkeverékekkel, amihez csak tojás, kókuszolaj és víz szükséges. Egyéni receptjeidhez többféle Szafi lisztkeveréket is beszerezhetsz, készételeket pedig a Szafi tésztákból készíthetsz.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.