Jó időre várva - hasznos időtöltések

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2021. május 20. 12:18

Végre újra mehetnénk szabadtéri programokra, találkozni a barátainkkal, de úgy tűnik, ez még várat magára az eső miatt. A borongós idő rányomja bélyegét a kedélyállapotunkra is. A rosszkedv rövid ideig megengedett, de aztán kapjuk össze magunkat és tegyünk arról, hogy jobb kedvre derüljünk!

 

Régi hobbijaink új köntösben

A hétköznapok rossz idő esetén is eltelnek valahogy munkával, hétvégén viszont szembesülünk azzal, hogy megint itthoni programot kell kitalálnunk. A lakásban kuksolva rákényszerülünk arra, hogy számba vegyük, mit is szoktunk a hosszú téli estéken csinálni.

Még mindig vannak olyanok, akik szeretnek keresztrejtvényt fejteni, és egyre nagyobb számban olvasnak megint. Szerencsére a papírkönyvek nem mentek ki a divatból, mellette sokan böngészik a netet vagy olvasnak e-bookot.

Ha hosszabb idő áll rendelkezésre, nekiállhatunk egy kedvenc süteményünk megsütésének, de kereshetünk új receptet is, bátran próbálkozzunk! Az alkotás feledteti a rosszkedvet, és segít ott ragadni a jelenben, mivel folyamatosan arra koncentrálunk, amit épp készítünk.

bonusshop

Kedvenc süteményünk elkészítését nagyban felgyorsíthatja egy modern háztartási robotgép beszerzése

Fotó: https://bonus-shop.hu

A vizes piskóta vagy a muffinok igazán egyszerű finomságok, hát még, ha megrakjuk különféle szezonális gyümölcsökkel és a készítésüket felgyorsítja egy modern háztartási robotgép.

 

Egy kis lakásátalakítás

Ha úgy érezzük, hogy némi mozgásra van szükségünk, de egyúttal hasznossá is szeretnénk tenni magunkat, álljunk neki szortírozni és akár átrendezni egy kiválasztott helyiséget. A bútortologatás nem könnyű fizikai munka, és a mozgás mindig segít a jókedvet előcsalogatni.

A helyiségek átrendezéséhez segítséget nyújthat a több ezer éves feng shui irányzata, amely különböző életterekre osztja a lakásunkat. Mindegyik élettérhez adott energiákat és ahhoz kapcsolódó tárgyakat rendel, ezáltal célja a lehető legmagasabb energiaszint elérése mindegyik helyiségben.

A másik támpont, ami a rendszerezéshez jó fogódzót jelenthet, a napjainkban már az egész világon ismertté vált Konmari módszer, Marie Kondo által kifejlesztett elvek alapján. Ennek lényege, hogy a környezetünkben meghatározott csoportbontás szerint kezdjük el a tárgyainkat átnézni, kiselejtezni azzal a céllal, hogy csak azok maradjanak meg, amelyek mindenképpen szükségesek és amelyeket ténylegesen használunk. Minden egyes tárgy esetében kérdezzük meg: “Boldoggá tesz ez a holmi?”.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.