Kemping és luxus kéz a kézben? Lehetséges!

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2024. január 18. 14:06

A mindennapi mókuskerék során könnyű azt érezni, hogy megcsömörlünk, és valamilyen drasztikus változásra van szükségünk. Ilyen lehet, ha bepakoljuk a sátrunkat az autóba, és nyakunkba vesszük a világot. Vannak, akiket vonz ez az utazási forma, míg mások valósággal ódzkodnak tőle.
Számos oka lehet annak, hogy veszünk egy nagy levegőt, és mindössze egy hátizsákkal és pár dologgal nekivágunk a nagy világnak. A kempingezés egyik nagy előnye, hogy rendkívül olcsó, illetve magában hordozza a kaland ígéretét. Ennél közelebb nem is kerülhetnénk a természethez. Ha dolgozni is szeretnénk a természet lágy ölén, digitális nomádként, akkor célszerű beszerezni a GLOBY kínálatából egy külső akkumulátort, mely a semmi közepén is segíti a munkavégzést.

 

A kemping nyújtotta szabadság

A kempingezés mint szállási forma meglehetősen megosztó az emberek körében. Az viszont tagadhatatlan, hogy így kerülhetünk a legközelebb a természethez, hiszen csak ki kell cipzároznunk a sátrat, és máris ott vagyunk a természet közepén távol a város zajától, a nyüzsgéstől. A legtöbb kemping az erdők, vízpartok közelében található, így olyan élményeket élhetünk át, melyeket más szállástípusok nem tudnak biztosítani.

 

Ha a nomád körülmények túl puritánok

Sokan pont azt kifogásolják a kempingezésben, hogy túl egyszerűek a körülmények. Ha bizonyos szintű kényelemhez vagyunk szokva, akkor a sátrazás valóban nagyon puritánnak, kényelmetlennek tűnhet.

Luxus körülmények között is lehetséges a kempingezés

Fotó: globy.hu

 

Szerencsére ma már a kempingezés nem feltétlenül azt jelenti, hogy egy apró hálózsákba kell bekucorodni, szúnyogok elől kell menekülni vagy egy apró rezsón elkészíteni az ételünket. A glamping szálláshelyek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, melyek a természetközeliséget, illetve a modern élet vívmányait ötvözik. Ha mindig kacérkodtunk a táborozás gondolatával, azonban a kényelemről nem szeretnénk lemondani, akkor a glamping az ideális választás.

 

A glamping születése

A glamping szó az angol "glamorous", vagyis lenyűgöző, illetve a szintén angol "camping", azaz táborozás szavakból jöttek létre. Maga a szó azt jelenti, hogy vonzó, természetközeli helyszíneken történik a kempingezés, ahol biztosítva vannak bizonyos komfort feltételek.

Leginkább a pandémia idején lettek elterjedtek, amikor a munkaerőpiacon egyre többen áttértek a Home Office munkára. Az ilyen munkaerőnek nem kell a cég székhelyén, sőt még az országban sem tartózkodnia. Gyakorlatilag csak laptop és stabil internetkapcsolat szükségeltetik a munkavégzéshez.

Ha az adott kempingben vagy glampingben van internetkapcsolat, akkor semmi sem akadályozza a munkavégzést, így akár a természet is lehet az irodánk. Ez a szabadság olyan fokát hozza el számunkra, melyről az emberek többsége csak álmodozik. Természetesen a fentebb említett külső akkumulátor, illetve néhány egyéb szükséges eszköz megléte nem árt.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.