Képzeletbeli iszogatás az irodalom klasszikusaival

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2021. december 14. 12:54

Gondolkodtunk-e már olyasmin, hogy a világirodalom klasszikusaihoz vajon milyen alkoholos italkülönlegességek passzolnának leginkább? Mi bizony morfondíroztunk a dolgon, majd pedig cikket írtunk a gondolataink összefoglalásaként.

Következzen tehát egy rövid, de annál izgalmasabb áttekintés arról, hogy az irodalmi élet nagyszerű műveinek főhőseihez vajon milyen italokat tudnánk elképzelni.

 

Candide

Voltaire által megformált Candide izgalmas életútja során megtapasztalja a szegénységet, az éhezést, a háború kegyetlen pusztításait, és bizony még a portugáliai földrengés rettenetében is kénytelen részt venni.

Ami az ő karakterét igazán különlegessé teszi mindezek ellenére, hogy valamennyi szomorú, komor vagy borzalmas helyzetnek igyekszik meglátni a pozitív oldalát. Bármennyire is rosszra fordulnak a dolgok körülötte, ő mindvégig igyekszik optimistának maradni.

Úgyhogy ennek szellemében hozzá a Chateu du Breuil 14 years Whisky Cask Finish Calvadost tudjuk elképzelni. Az italt alapvetően meghatározó, és a megszokottól eltérő hordós érlelés ugyanis hűen tükrözi azt a nem hétköznapi szellemiséget, amivel Candide is rendelkezik.

Az iDrinks webáruház sörkínálatából ki tudunk választani egy hozzánk passzoló italt

Fotó: idrinks.hu

 

Átváltozás

Franz Kafka főhőse, Gregor Samsa valószerűtlenül misztikus változáson megy keresztül. A munkamániás fiatalemberből valódi szörnyeteg lesz, a történet pedig azt ábrázolja, hogy miként idegeníti el mindez a családjától, később pedig az egész világtól.

Képzeljük csak el, hogy sok-sok átdolgozott nap után egyszer arra ébredünk, hogy iszonyatos, hatalmas rovarrá változtunk. Kemény dió lenne ez a helyzet. Olyannyira, hogy csak egy hamisítatlan keserű sört kortyolva lendülhetnénk kicsit túl a traumán.

Például úgy, hogy megnézzük az iDrinks webáruház sör kínálatát, majd pedig választunk egy hozzánk passzoló, remekbe szabott darabot.

 

Az öreg halász és a tenger

Természetesen Ernest Hemingway irodalmi Nobel-díjat kapott remekműve sem maradhatott ki a rögtönzött felsorolásunkból. Santiago, a kubai halász sztorija ugyanis szintén rendkívül tanulságos, hiszen a csúfos kudarcok ellenére sem adja fel.

Hozzá leginkább az Ardbeg Corryvreckan whisky az, amit el tudunk képzelni. Egy kifejezetten vad italról van szó, akárcsak a tenger az Islay-sziget partjain. Ha valaki, akkor Santiago bizony tisztában van a tenger szelídíthetetlen természetével és zabolátlan erejével.

Úgyhogy azt is könnyen látjuk magunk előtt, ahogy élete leginkább megterhelő, és minden fizikai erejét felemésztő tengeri kalandja után szívesen huppanna le egy kényelmes székbe, hogy aztán finom whiskyt töltve a poharába csillapítsa a szomját.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.