Kezdje egy vadonatúj, igényeinek megfelelő kerti bútorral a tavaszt!

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2021. március 15. 19:17

Amint megérkezik a tavasz, mindenki szeret kipakolni a kertbe és kipróbálni a tavalyi bútorokat, kerti kiegészítőket. Azonban sok esetben ekkor szembesül az ember azzal a ténnyel, hogy a már tavalyi kerti bútor nincsen olyan állapotban, hogy még egy évig használni lehessen azt.

Amennyiben már nem lehet felújítani az adott bútort, vagy nem érné meg a bajlódást, akkor érdemes körülnéznie a kínálatban és beszereznie a legújabb modelleket, amelyek sok évig a kertjét fogják díszíteni és hozzásegíteni Önt a komfortos pihenéshez.

 

Tegye a kertet a központi események színterévé!

Manapság már nem csak a belső terek megfelelő felszerelésére és igényes kialakítására törekednek az emberek, hanem a komfortos és családias közeg kialakítására kültéren is. Ekkor jönnek képbe a hangulatos és megfelelően kialakított kerti bútorok és azok kiegészítői. Ma már számos típus elérhető a piacon, nagyság, anyag, kialakítás, férőhely és stílus alapján válogathat a bútorok között.

Azonban egy kert komfortossá tételéhez nem elegendő a megfelelő kerti bútor, be kell szerezni a hangulatvilágítás eszközeit - lámpásokat, fényfüzéreket - fel kell dobni stílusos kaspókkal, valamint fel lehet turbózni a kerti partik esetében használatos grillsütővel is. Ezek után jöhet a kerti medence és a szolár zuhany, de ez már csak a hab a tortán.

Annak érdekében, hogy a kert ékét és leglényegesebb elemét, azaz a kerti bútort megfelelő körültekintéssel tudja kiválasztani, van néhány olyan tényező, amelyet figyelembe kell vennie, hiszen legtöbb esetben nem egy szezonra szeretne befektetni és megvásárolni egy szettet.

Manapság már nem csak a belső terek igényes kialakítására törekednek az emberek

Fotó: bestmarkt.hu

 

Az ideális kerti bútor kiválasztásának kulcsa

Mindenekelőtt érdemes végiggondolni azt, hogy hova szánja a bútort, hogy hányan vannak a családban, valamint milyen gyakran vár vendégeket, hogy mennyire lesz kitéve az időjárás viszontagságainak valamint, hogy milyen célzattal szeretné felhasználni. Hatalmas családi ebédek színtere lesz, vagy reggeli kávézások elengedhetetlen pontja? A rendelkezésre álló helyet is érdemes felmérni. Balkon, terasz vagy télikert? Közlekedni is szeretne mellette, vagy elegendő, ha mindenki ülve elfér? Télen is tudja tárolni valahol a szettet? Összecsukható vagy hagyományos székekre van szükség?

Számos olyan tényező létezik, amelyet ha előre végiggondol, akkor nem érheti csalódás a választáskor és tudni fogja, hogy mi az, amire érdemes odafigyelnie. A hely megtalálását követően a funkció meghatározása is elengedhetetlen, hiszen lehet a családi vacsorák fontos pontja, egy esti borozgatás helyszíne vagy a nagy kerti partik központi eleme egyaránt.

A stílus sem másodlagos, hiszen illeszkednie kell a ház és a kert stílusához egyaránt. Anyag tekintetében is odafigyeléssel kell eljárni, mivel karbantartásuk, strapabíró voltuk és élettartamuk tekintetében lényeges információkkal szolgálhatnak.

(X)