Kína visszatért az arab utazási piacra

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2023. március 28. 09:31

Kínai kiállítók és az utazási ágazat képviselői visszatérnek az Arabian Travel Market 2023-ra, amelyet a Dubai World Trade Centerben rendeznek meg május 1 és 4. között.

Kína 2023. január 8-án feloldotta a Covid-hoz kapcsolódó utazási korlátozásokat, lehetővé téve a kínai turisták számára, hogy külföldre utazzanak anélkül, hogy visszatérésükkor karanténba kellene vonulniuk. A Trip.com kínai utazási webhely adatai szerint a kínai újév idején a nemzetközi utazásokra vonatkozó foglalások 540 százalékkal nőttek 2022 azonos időszakához képest.


Fotó: silkroadhungary.hu

Kína lett 2019-ben a világ legnagyobb piaca, 155 millió turistával, akik több mint 250 milliárd dollárt költöttek külföldön. Közel egymillió kínai látogató látogatott Dubaiba 2019-ben – mondta Danielle Curtis, az Arabian Travel Market igazgatója. – A közelmúltban azt tapasztaltuk, hogy Kínában megnőtt az érdeklődés a vásár iránt a turisztikai ágazat részéről. Bár nem számítunk annyi kiállítóra és látogatóra, mint a járvány előtt, abban biztosak vagyunk, hogy idén magas lesz a kínai résztvevők száma – tette hozzá az igazgató.

Számos kulcsfontosságú kínai kiállító már megerősítette részvételét az ATM 2023-ban, mint például a FLIGHTROUTES24 Travel, a Shenzhen GoodLuck Trip International és a Travel World China.

Az ATM ideje alatt a Dragon Trail Internationallel együttműködve egy külön konferenciát szerveznek „Kína újra a térképen: makro- és mikroeffektusok” címmel.

Az üzleti utazások szerves részét képezik a turizmus újjáéledésének. A Shanghai Institute of International Studies és a PwC China friss felmérése szerint a megkérdezett kínai vállalatok több mint 75 százaléka a következő három-öt évben szeretett volna belépni a Közel-Keletre vagy bővíteni jelenlétét a Közel-Keleten.

„Biztos vagyok benne, hogy a Közel-Keleten a kínai turizmus fellendül, hasonlóan ahhoz a fellendüléshez, amelyet Európában és Indiában 2021 végén/2022 elején tapasztaltunk” – mondta Danielle Curtis.

A 2023-as Arabian Travel Market a Dubai World Trade Centre-vel együttműködésben zajlik, stratégiai partnerei pedig a Dubai Gazdasági és Turisztikai Minisztérium, az Emirates, az IHG Hotels & Resorts és az Al Rais Travel.

(X)