Komoly zöldítések Guanszhianban

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2023. november 10. 09:00

Guanszhian megye komolyan gondolja a zöldforradalmat.

A Guanhszian megyei Taishan Gipszkarton Vállalat Liaocsengben például hatalmas sikereket ér el az ipari hulladékok újrafelhasználásnak területén. Olyan anyagokkal dolgoznak, mint például a kéntelenített gipsz. A foszforgipsz feldolgozása kalcinálás, őrlés, hűtés és keverés útján történik. „Az erőművek kéntelenített gipsz ipari hulladékát és a vegyipari cégek hulladékát nyersanyagként vesszük. Cégünk így akár 300 000 tonna iparihulladék-maradványt használ föl, és 370 millió jüanos árbevételt érhet el évente” – mondta Lu Baojang, a cég vezetője.

Az idei év eleje óta a megye a zöldiparágakra és kiselejtezett termelési kapacitásokra fókuszál. Arra is rájöttek, hogy a különböző iparágak és vállalkozások körül hogyan csökkenthető az alapanyag-felhasználás és a hulladéktermelés. Az olyan iparágakban, mint a finomacéllemezek gyártása, a textil- és ruhaipar, az építőipar, támogatják a „hulladékmentességet”, és ezzel elősegítik a zöldgyárak létrehozását. Komplett zöld gyártási rendszereket hoztak létre az ipari folyamatok optimalizálásával. Műszaki fejlesztésekkel jelentősen csökkentették a hulladéktermelést.

A zöld gazdasági átalakulás és felminősítés előmozdításában az önkormányzat további irányelveket adott ki. Ezenfelül a megyei önkormányzat évente kétmillió jüan alapot különít el tudományos finanszírozásra és támogatásra. Sőt, K+F műszaki innovációt nyújt a vállalkozások számára, plusz további tíz különböző alapot hoztak létre a vállalkozások ösztönzésére.

A megye létrehozta intelligens felügyeleti platformját is. Ez 5G-s és műholdas távérzékelési technológián alapul. Automatikusan elemzi a problémák kiváltó okait, nyomon követi a szennyező forrásokat, és intelligensen elemzi a szennyezés részleteit is.

(X)