Köptető gyerekeknek - Hurutos köhögés kezelése gyerekeknél

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 26. 19:58

A gyerekek mindig sokkal hamarabb megbetegszenek, hiszen mindazonáltal, hogy az immunrendszerük még nem olyan fejlett és nem olyan erős, mint a felnőtt embereké.

Sokkal kevesebb figyelmet fordítanak a megfelelő higiéniára is, amely korukból és kíváncsiságukból fakadóan teljesen rendben van.

Amennyiben az óvodában egy gyerek beteg lesz, nagy valószínűséggel az egész csoporton végigmegy a megbetegedés, hiszen a kisgyerekek tudomást sem vesznek egymás bajáról, szeretik egymást ölelgetni, egymás játékaival játszani, valamint alvásidőben együtt álomra szenderedni. Így amennyiben hurutos köhögés jelentkezik, akkor csupán a legideálisabb köptető segíthet.


Hurutos köhögés és annak kezelése

A hurutos köhögés jelentkezhet egy betegség kezdeti tüneteként, de akár egy elhúzódó légúti fertőzés is torkollhat köhögésbe. A köptető gyerekeknek hatékony megoldást jelenthet, azonban ennél sokszor összetettebb kezelésre van szükség ahhoz, hogy gyorsan és eredményesen ki tudjon jönni a betegségből a fiatal szervezet. A hurutos köhögés alkalmával a gyerek szervezete a váladéktól próbál megszabadulni, amely nemcsak zavaró, de a gyulladás kifejezetten kellemetlen tünete is egyben. Ennek ellentettje a száraz köhögés, amely szintén megterhelő formája a betegségnek - főleg kisebb gyerekek esetében.

Köptetők ma már számos ízvilágban kaphatók

Fotó: kalmia.hu

A felszakadó váladék folyamatosan irritálhatja a torkot és köhögésre kényszerítheti a gyereket. A tünetek enyhítése érdekében érdemes az orrjáratok tisztítására is figyelmet fordítani. Így egy jól bevált orrspray, amely akár tengeri sóval is rendelkezhet, segíthet az orrjáratok megfelelő szellőzésének biztosításában. A meleg és párás levegő szintén az orr kitisztulását eredményezheti. Célszerű az esti órákban kezelni a problémát, hogy a pihentető és gyógyító alvás ne legyen akadályozott.


Hatékony megoldás köptető formájában

A köptető és a köhögéscsillapító gyerekeknek azonban mindenképpen szükséges a kínzó tünetek enyhítése érdekében. A köhögéscsillapítók elsődleges célja, hogy csökkentsék a köhögés intenzitását, valamint annak gyakoriságát, így végre megpihenhet a gyermek. A szerek a köhögési reflex ingerküszöbének megemelésével csökkentik sikeresen a köhögést. Nem okoznak kellemetlen mellékhatásokat, de nem szabad őket túladagolni sem.

Köptetők ma már számos ízvilágban kaphatók - legyen szó epres, erdei gyümölcsös vagy kissé semleges ízvilágról, így sokkal egyszerűbb a gyerekek számára az adagolás. Ezek a szerek hatóanyaguknak köszönhetően csökkentik a köhögés, valamint a légzőközpont ingerlékenységét, valamint segítik a nyák elfolyósítását, így a gyerek könnyen megszabadulhat a tapadós lerakódástól. Fontos, hogy a gyógyszereken előírt adagolás legyen az iránymutató, valamint a szakorvos véleménye.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.