Légtisztítás az otthonokban és a munkahelyeken

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2021. június 21. 21:45

Régen is tisztában voltunk azzal a ténnyel, hogy a levegőben számos kórokozó kering, és akkor nem is beszéltünk az épület berendezéseiről, amelyeket akaratlanul is “megfertőzünk”.

A világjárvány óta azonban még inkább átértékeltük, hogy mi a fontos számunkra, és előtérbe került a megfelelő higiéniás feltételek megteremtése.

Otthonunkban és a munkahelyen egyaránt lényeges, hogy kiiktassuk az egészségügyi kockázatokat. Az UV-C lámpáknak köszönhetően például rendkívül hatékonyan tisztítható a légtér. A következő pár sorban most megmutatjuk, milyen előnye van annak, ha van néhány germicidtermék az épületben!

 

UV-C lámpás készülékek

Az UV-C lámpákkal ellátott készülékek 253,7 nm-es sugárzással dolgoznak, így elpusztítják az olyan mikroorganizmusokat, mint amilyenek a vírusok, a gomba vagy a penész. A folyamat során a lámpák a kórokozók DNS szerkezetét támadja meg, és megakadályozza a szaporodásukat.

A germicidlámpák még az olyan, légben szálló mikrobákat is megsemmisítik, amelyeket csak ehhez hasonló sugárzással lehetséges kiirtani.

Hatékonyságuk az otthonokban és a professzionális, ipari területeken egyaránt bizonyított, így minőségi segítséget nyújtanak nekünk a mindennapok alatt.

A készülék rendkívül gazdaságos, mivel alacsony a fogyasztása

Fotó: germicidlampa.hu

 

Egy speciális légtisztító

A UV4AIR C-100 készülék akár az álmennyezetbe is beépíthető. Előnye, hogy működése alatt senkit nem zavar, és egyszerűen távirányítóval is üzemeltethető. Rendkívül gazdaságos, mivel alacsony a fogyasztása.

A termék 100 m²-ig képes a levegőt csírátlanítani, az ennél nagyobb helyiségekben több eszköz is elhelyezhető. 2,6 méteres belmagasság felett ajánlott a használata! Kapacitása a teljesítménytől is függ; 70-100 m2 nagyságú területhez megfelelő, illetve 200-300 m3 levegőmennyiségig optimális.

A ventilátor az egyik oldalon beszívja a levegőt, s a készülékben található UV-C lámpák sterilizálják azt. Végül a túlsó oldalon távozik a kezelt levegő.

A Hollandimpex légkezelő termékei között számos, hasonlóképpen hatékony készülékkel találkozhat, s igényei szerint választhatja ki a megfelelő darabot!

 

A sugárzás hatása

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy milyen hátulütője van az UV-C készülékek alkalmazásának. Szerencsére semmilyen! Legalábbis ez abszolút igaz a légtisztító berendezésekre. Mivel egy speciális, zárt rendszer keretében működnek, a sugárzás nem képes a környezetbe kijutni, így maximálisan biztonságos környezetet teremthetünk!

Azoknak azonban, akik a szabadon sugárzó fali vagy állvánnyal ellátott lámpatesteket választják, fontos tisztában lenniük néhány dologgal. Ezen típusokat csak akkor lehet üzemeltetni, amikor senki sem tartózkodik az adott helyiségben! A termékek sugárzása továbbá öregítheti a fa és a műanyag bútorokat is.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.