Lehet, hogy önben egy Business Analyst veszett el?

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2022. december 27. 17:48

A modern üzleti világ átka (?), hogy minden szerepkör kap egy jól mutató nevet, és sok esetben fordul elő, hogy miközben egy-egy munkavállaló csak szimplán teszi a dolgát, eszébe sem jut, hogy ő akár egy másik szerepkört is vállalhatna akár egy másik szervezetnél is.

Hogy pontosan mire gondolunk, azt az alábbi cikkben fogjuk részletezni.

 

Mit is csinál Ön, és mit egy Business Analyst?

Jóllehet akad egy pár olyan jelentkező, aki előzetes szakmai tapasztalat nélkül végzi el a Szinergia Kft. Business Analyst képzését, azért jellemzően az a tendencia, hogy olyan emberek érkeznek a képzésre, akik már maguk is egy Business Analyst teendőit látják el a munkahelyükön, csak eddig más titulus szerepelt a munkaszerződésükben a munkakör megnevezésénél.

De nézzük csak pontosan, kik végeznek hasonló munkát! A Business Analyst projekteket készít elő, ügyféligényeket tár fel akár meglévő, akár új ügyfeleknél, valamint a megfelelő szakmai és technikai tudás birtokában megoldást javasol.

Biztosan mindenki ismert hasonló feladatkörrel rendelkező kollégákat, vagy esetleg saját magukat vélik felismerni a feladatok láttán. Ez nem is annyira meglepő, hiszen a sales-esek, a key account-ok vagy az account managerek, valamint az IT munkatársak és a rendszerszervezők pontosan ugyanezeket csinálják nap mint nap.

Feltérképezik az ügyféligényeket, megértik, hogy mit szeretnének, mire van szükségük, és ehhez a saját szakterületén egyedi és persze releváns megoldást kínálnak.

A megfelelő szakmai partnerekkel karöltve egyre jobbá válhatunk a saját szakmánkban

Fotó: szinergia.hu

Business Analyst szakemberek mindenhol!

Mielőtt azt hinnénk, hogy tökéletesen kuriózum a jelenség, gondoljunk csak bele, hogy mit csinál egy telefonszaküzlet eladója: az ügyfél igényeit meghallgatva ajánl neki készüléket, sőt még tarifacsomagot is. Persze ugyanezt teszi egy ruházati eladó vagy akár egy műszaki eladó is.

Azonban nem mindig ilyen egyszerű a feladat, sőt talán a fenti sem igazán az, ezért bizony rendkívül hasznos lehet egy célirányos képzés elvégzése.

A Szinergia Kft. által szervezett képzésen ugyanis az ehhez szükséges képességek sajátíthatóak el, vagy adott esetben ha már rendelkezik vele a jelentkező, akkor éppen fejleszthetőek is.

Könnyen előnybe kerülhet az, aki nem csupán zsigerből, megérzésekre alapozva végzi el ezt a feladatot, hanem a szükséges szakmai háttérinformációkkal felvértezve veti bele magát az ügyféligények tengerébe!

 

Az élethosszig tartó tanulás elengedhetetlen

Bárkinek, aki szeretne sikeres lenni a saját területén, elsődlegesen fontos, hogy felismerje, bár már sokat tud, mégsem tud mindent. Éppen ezért az tud lépéselőnyre szert tenni, aki nem sajnálja sem a pénzt, sem az időt arra, hogy tanuljon, képezze magát, és a megfelelő szakmai partnerekkel karöltve egyre jobbá és jobbá váljon a saját szakmájában - akár Business Analyst pozícióban is.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.