Miért használjunk légtisztító készüléket a lakásunkban?

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2022. november 28. 10:48

A nagyvárosok levegője ma már köztudottan egészségtelen, azonban a vidéki levegő sem teljesen tiszta. A városban a szálló por mértéke sokszor meghaladja az egészségügyi határértéket. Több a vírus és a baktérium a levegőben, de kevesebb a pollen. Vidéken mindez inkább fordítva jellemző.

A légszennyezés nemcsak a szabad levegőn jelent problémát, hanem a lakásban is. Ez nemcsak azok számára megterhelő, akik asztmával vagy allergiával küzdenek, hanem mindenki számára. Ezért érdemes légtisztító készüléket alkalmazni azokban a helyiségekben, ahol a legtöbbet tartózkodunk. A BonAir.hu webáruházban kapható légtisztító készülékek hatékonyan szűrik ki a levegőben található szennyeződéseket.


A légtisztító készülék használatának előnyei


  • A nap nagy részét zárt térben töltjük, így a levegő tisztításával tehermentesíthetjük a szervezetet a légszennyezés káros hatásaitól.

  • Abban a helyiségben, ahol sok időt töltünk, időnként szellőztetni kell. A kültéri levegő beáramlásával azonban sok szennyező anyag kerül a levegőbe, viszont ha nem szellőztetünk, akkor a baktériumok és a vírusok szaporodnak el a zárt térben. Mindkét problémára jó megoldás a légtisztító készülék.

  • Ha kisállatokat tartunk a lakásunkban, a levegőbe több allergizáló anyag, például macskaszőr, kutyaszőr kerül, ami ellen egy légtisztítóval hatékonyan léphetünk fel.

  • A beltéri dohányzás nagyon veszélyes mind a dohányzók, mind a nemdohányzók számára. Ebben a problémában is segíthet a légtisztító gép.

  • A vegyszerekkel való takarítás során is kerülnek szennyező anyagok a levegőbe, amelyeket nem célszerű belélegezni.

  • Egy nedves, nyirkos helyiségben a vírusok és a baktériumok is jobban szaporodnak, amelyeket kiszűrhetünk a légtisztítóval.

A levegő tisztításával tehermentesíthetjük a szervezetet a légszennyezés káros hatásaitól

Fotó: bonair.hu


Miben nyilvánul meg a rossz minőségű levegő?


Ha rossz minőségű a levegő, a lakásban számos erre utaló jel mutatkozik. Ilyen például, ha párásodik az ablak, elszíneződik a tapéta vagy a falfestés, esetleg ezek le is válnak a falról.

Allergiás emberek esetén különböző tünetek - például orrfolyás, köhögés, tüsszögés, szemviszketés stb. - mutatják, hogy légszennyezés terheli a szervezetet.

A Boneco P500 légtisztító készülék a szagokat, a szennyeződéseket, a poratkát, a pollent, az állati szőrt, a baktériumokat és a vírusokat egyaránt eltávolítja a levegőből. Mindezt az aktív szénszűrővel kialakított HEPA szűrő segítségével valósítja meg.

Fontos, hogy a különböző kapacitású gépek közül azt kell választanunk, amelyik megfelel a lakás helyiségének méretéhez. Vannak olyan készülékek is, amelyekhez választható a szűrő, a szakemberek által kifejlesztett speciális szűrők közül.

Amennyiben azt szeretné, hogy Ön és a családja tiszta levegőben éljen, érdemes légtisztító készüléket beszerezni, amivel csökkentheti a légszennyezésből eredő megbetegedések kockázatát.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.