Miért van szükség a rendezvények biztosítására?

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2022. július 16. 09:04

A rendezvények mindig örömteli események: az emberek jól szórakoznak, esznek-isznak, táncolnak, beszélgetnek. Ám legyen szó bármilyen eseményről, kisebb-nagyobb ceremóniáról, nem árt az óvatosság!

Egy rendezvényre mindenképp érdemes biztosítást kötni, mutatjuk is, hogy miért!

 

A rendezvényekről való tudnivaló

Amikor a rendezvény szót hallja az ember, rögtön a vigalom, a jókedv, a szórakozás jut eszébe. Arra azonban kevesen gondolnak, hogy mindez mennyi ember munkájába kerül, és a szervezőknek mennyi mindenre oda kell figyelniük.

Éppen ezért mindig érdemes profi rendezvényszervezőkre bízni a feladatot, akik nagy tapasztalattal rendelkeznek. Ha te is szívesen tanulnád ki a szakmát, jelentkezz a MOE Rendezvényakadémia által indított rendezvényszervező tanfolyam online képzésére, melynek segítségével megismerheted e szép foglalkozás minden csínját-bínját. Itt sokféle téma kerül szóba a rendezvényszervezés kapcsán: a meghívás protokolljától kezdve a dekoráción át a hangtechnikai tudnivalókig.

Ugyanis egy profi szakember jól tudja, mi mindenre kell figyelnie a szervezés során. És jó, ha észben tartja azt is, nem elég a szép díszítés, a tökéletes menüsor és a legfelkapottabb együttes a sikerhez: a biztosítás is elengedhetetlen!

Amikor a rendezvény szót hallja az ember, rögtön a vigalom, a jókedv, a szórakozás jut eszébe

Fotó: rendezvenybiblia.hu

 

A rendezvények biztosítása

Miért is kell biztosítani egy rendezvényt? - merülhet fel sokakban a kérdés. Pedig nem is oly régen volt, mikor egy hatalmas vihar tönkretette a budapesti augusztus 20-ai tűzijátékot! Ugye, te is emlékszel rá?

Nos, az ilyen esetek miatt is jó, ha van biztosítás. Ez egyrészt a vendégeket is nyugalommal tölti el, másrészt a szervezők is sok kellemetlenséget elkerülhetnek általa.

Mi mindenre terjedhet ki egy biztosítás? Nos, ez a biztosító társaságtól is függ, ezért célszerű megkeresni köztük azt, aki a mi profilunknak megfelel. Az anyagiak és a vállalások függhetnek attól, hogy kültéri vagy beltéri rendezvényről van-e szó, mekkora a vendéglétszám, milyen szolgáltatások vannak.

 

Példák a biztosított dolgokra

Íme, néhány példa arra, mi mindent kaphatunk, ha van biztosítása a rendezvénynek:

  • A biztosító fedezi a gyógyulás költségeit, és fizet is valamennyit, ha véletlen egy vendég vagy dolgozó balesetet szenved a helyszínen, például elesik.
  • A ruhákban, csomagokban, személyes tárgyakban keletkezett károkat is fizetik, valamint a baleset során megsérült okmányok pótlására is jár pénz.
  • Rovarcsípésekre is lehet kérni biztosítást, ez például jól jön egy szabadtéri rendezvényen!
  • Pótolhatják a kieső bevételt valamilyen kár, betegség, stb. miatt.

 

Valójában tetszőlegesen összeállítható a biztosítási csomag. Szervezőként azonban figyeljünk, hogy mindig vegyünk fel baleseti jegyzőkönyvet, ha megtörtént a baj. Szerepeljen benne a hely, az idő, a pontos történés, a sérült adatai és a szemtanúk elérhetősége is.

Ezért is jó, ha valóban csak tapasztalt szakemberre bízzuk a szervezést, bármilyen rendezvényről legyen is szó!

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.