Milyen alvópárna típusok javasoltak?

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2023. január 19. 15:55

A nyugodt, pihentető alvás megköveteli az optimális párna meglétét. A speciális alvópárnák könnyebbséget jelenthetnek, ugyanis mérsékelhetik a horkolást, ugyanakkor alvászavarok fennállásakor is javasoltak.

Alvópárnák különböző típusai

A minőségi alvás alapvető az egészségünk szempontjából, ugyanis hatással van mindennapjainkra, vagyis az életminőségünkre is. Kialvatlanul a rutinfeladatok elvégzése is komoly nehézséget jelent, nem beszélve arról, hogy hosszabb távon jelentős egészségügyi változással is számolhatunk. A Rehaker.hu alvópárnái közül többféle típus is beszerezhető, például oldalt, illetve hason fekvők számára ajánlottak, sőt gyermekeknek fejlesztett gyógypárnák is elérhetők.

A memóriahabos párnák kényelmesebb pihenést tesznek lehetővé, mivel tehermentesítik a nyaki gerincszakaszt. Igen népszerűek a bambusz szénportartalmú termékek is, melyek antibakteriálisak, illetve képesek elnyelni a verejtéket, ezáltal elejét vehetjük a kellemetlen szagoknak is. Sőt, negatív ionok kibocsátása révén az elektromos berendezések pozitív ionjainak befolyását is ellensúlyozzák. Ideális választás például a QMED Bamboo, mely a fent említettekből kifolyólag a stressz mérséklésében is segítséget nyújthat.

Kifejezetten hason alvóknak a legjobb opció a QMED Slim alvópárna, melynek hőérzékeny memóriahab daráléka idomul az alvás közben felvett testhelyzethez. Optimálisan szellőzik, stabilan megtámasztja a nyaki gerincszakaszt, szinte minden alváspozícióhoz megfelelő. Átölelhető formájának köszönhetően a hason alvók nagy kedvence.

A minőségi alvás alapvető az egészségünk szempontjából

Fotó: rehaker.hu

 

 

Gyógyászati párnák bőséges kínálata

A legtöbben megtapasztaljuk életünk során a reggeli nyakmerevség vagy az ebből fakadó fájdalmas ízületi panaszok problémáját. A jó hír, hogy létezik segítség a helytelen alvó testhelyzet ellen, például a QMED Ergo párna, amely enyhíti a reggeli fej- és nyakfájást ergonomikus kialakítása által. Alkalmazásával elejét vehetjük a helytelen fejtartásból eredő fájdalmas panaszoknak. Remek módja a megelőzésnek, ugyanakkor meglévő tünetek mérséklésére egyaránt javasolt. A már ébredéskor jelentkező tompa fejfájást okozhatja a nem megfelelő fejtartás miatti izomfeszülés.

Mindannyian tudjuk, hogy a horkolás szörnyű teher lehet mindkét fél számára, azonban van rá mód, hogy a gégefő megfelelő helyzetben tartása mellett szabad levegőáramlást biztosítsunk. A QMED horkolásgátló párna speciális kialakítása révén segít az ideális helyzet megteremtésében, ezáltal a könnyed levegőáramlást is garantálja.

 

Hogyan érdemes választani?

Ahhoz, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbb alvópárnát, figyelembe kell vennünk alvási pozíciónkat, egészségügyi állapotunkat, valamint személyes igényeinket.

A bőséges választéknak köszönhetően kedvünkre válogathatunk a vegyes palettából. A nyakfájás elleni párnák által a megelőzésre is nagyobb hangsúly kerülhet, ugyanakkor a feszültségoldó levendulás párnák is segíthetnek a stresszes időszakokban.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.