Milyen építőipari munkát vállalhatunk Bács-Kiskun vármegyében?

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2023. április 10. 08:53

Az elmúlt években az építőipari munkákból szerezhető jövedelem nagymértékben emelkedett. Évről évre egyre több lakossági és ipari beruházás jön létre, amihez elkél az ügyes szakember.

Bács-Kiskun vármegyében is többféle lehetőség közül lehet választani, mutatunk pár példát.

Építőipari művezető

A KecskemetAllas gyűjtőportálon az egyik építőipari hirdetés egy művezetői munkakör. Harminc éves múlttal rendelkező építőipari cég keres ebbe a munkakörbe új munkatársat kecskeméti munkavégzési helyszínnel.

Az új művezető feladatai közé fog tartozni a kivitelezésben dolgozó fizikai munkások és alvállalkozók tevékenységének helyszíni irányítása és ellenőrzése. A munkavédelmi előírások betartása és betartatása az építési helyszíneken. A kivitelezés szakmai felügyelete. Az anyagátvétel megszervezése és lebonyolítása. A minőségi követelmények és szakmai előírások megkövetelése.

Az elvárások között szerepel a szakirányú végzettség, az önálló és felelősségteljes munkavégzés. A munkavállaló versenyképes bérezést kap, valamint céges mobiltelefont, és biztosítják a munkába járást is.

Épületgépész

Épületgépészeknek nevezzük azokat a szakembereket, akik az építkezéseken valamilyen berendezést szerelnek be. Az elhelyezkedést itt is végzettséghez kötik. Többféle épületgépészt keresnek Kecskeméten, például klímaszerelőt, villanyszerelőt, fűtésszerelőt.

Klímaszerelőként a fő feladatunk lakossági és ipari klíma, hőszivattyú telepítése, vagy egyéb légtechnikai kivitelezés, csőhálózat szerelése lehet. A munkához elvárják a B kategóriás jogosítványt, mivel több helyszínre önállóan kell eljutni. A munkába járás költségeit átvállalja a cég, emellett kiemelt bérezést, céges mobiltelefont, munkaruhát, védőfelszerelést is nyújt az új kollégának.

Kőműves

A kőműves az egyik leghagyományosabb építőipari munka. Egy vállalkozás kizárólag kecskeméti munkavégzéssel keres kőműves munkavállalót. Értenie kell a téglafalazáshoz, a betonfal- és födémszerkezetek építéséhez, a betonacél szereléséhez, a zsaluzáshoz és a térburkoláshoz is. Elvárás a szakirányú végzettség és a csapatmunkába való beilleszkedés.

A kőműves az egyik leghagyományosabb építőipari munka

Fotó: kecskemetallas.hu

 

Földmérő

A piac meghatározó szereplője az út- és hídépítés terén földmérő pozícióba keres új munkatársat. A földmérő feladatai közé fog tartozni az automata útépítő munkagépek irányítása, ellenőrzése, kiviteli tervek alapján háromdimenziós modellek készítése, illetve a terepen történő munkavégzés is.

Olyan személy jelentkezését várják, akinek van legalább földmérő technikusi végzettsége, B kategóriás jogosítványa, valamint rugalmas személyiség, aki szereti és tudja önállóan végezni a munkáját. A feladatért cserébe versenyképes juttatási csomag jár.

Az építőipari munkának az az előnye, hogy ebben a szektorban mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt, hiszen a betanított munkától kezdve egészen a mérnöki pozícióig sokféle állásajánlatot lehet találni.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.