Milyen ketrecet válassz a hörcsögödnek?

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2022. június 13. 20:47

A hörcsögök azok közé a házi kedvencek közé tartoznak, amiket nem hagyhatunk állandóan szabadon a lakásban. Úgy elbújnának, hogy több óra sem lenne elég ahhoz, hogy megtaláljuk őket és esélyes, hogy sok mindent szétrágnának. Sőt, valószínűleg sok helyre odapiszkítanának.

Ez azt jelenti, hogy a hörcsögöket is ketrecben kell tartani. Ahhoz, hogy megtalálhasd számára az ideális változatot, néhány dolgot tudnod kell. Egyrészt érdemes tisztában lenned a hörcsögök mozgásigényével, másrészt pedig azt is tudnod kell, hogy milyen egy ideális ketrec a számukra.

Ezt a cikket azért készítettük, hogy itt minden fontos tudnivalót megtalálj a hörcsög ketrecekről. Ha pedig nemcsak olvasnál róluk, hanem szeretnél vásárolni is egyet, akkor nézz körül a Kedvence.hu rágcsálóketrecei között! Itt kizárólag olyan változatokat találsz, amik minden tekintetben megfelelő helyet biztosítanak a kis kedvencednek.

 

Mit érdemes tudnod a hörcsögök mozgásigényéről?

Bár a hörcsögök a kistestű rágcsálók közé sorolhatók, de ugyanúgy, ahogy a társaik, ők is mozgékony állatok. Ez azt jelenti, hogy szükségük van egy bizonyos mértékű térre, hogy szabadon tudjanak futkározni, játszani. A szaladgálás mellett imádnak mászni, csúszni és különböző akadályokon felfelé vagy lefelé ügyeskedni. Ezt mindenképp érdemes figyelembe venned, amikor a tökéletes hörcsögketrec után kutatsz.

A hörcsögöket nem hagyhatjuk állandóan szabadon a lakásban

Fotó: kedvence.hu

 

Milyen az ideális ketrec számukra?

Először is nagyon fontos, hogy megfelelő méretű ketrecet válassz. Az sem jó, ha túl nagy és az sem, ha túl kicsi. Ha túl nagy, akkor indokolatlanul sok helyet foglal el a szobában. Ha viszont túl kicsi, akkor a hörcsögöd nem fogja komfortosan érezni magát benne. A méret megválasztásakor természetesen figyelembe kell venni, hogy egy vagy több hörcsög számára kell-e helyet biztosítania.

Mivel a hörcsögök nagyon szeretnek játszani, akadályokon végigmenni, így érdemes olyan ketrecet választani, ami erre lehetőséget ad. Vannak ugyanis olyan típusok, amik mókuskerékkel vannak felszerelve. Sőt olyanokat is találhatsz, amikben egy komplett akadálypálya van felépítve.

Az is fontos, hogy a nyithatóak legyen, így ugyanis bármikor be tudunk nyúlni, ha valamit el szeretnénk rendezni. Emellett pedig arra is figyelj, hogy a ketrec alja lecsatolható legyen, hogy könnyen tudd üríteni az almot.

 

Ketrec alkatrészekre is szükséged lehet

Ahhoz, hogy a ketrec teljes mértékben megfeleljen a hörcsögöd igényeinek, szükség lehet néhány fontos kiegészítőre is. Ilyen például a hörcsög létra, amin fel- és lejárkálhat vagy az alagútcsatlakozó, ami kivezető nyílásként funkcionál számára. Ezenkívül leszorítófüleket, függesztőláncokat és rágcsálótálcákat is találsz a kiegészítő elemek között.

A hörcsögödet alkalomadtán bátran szabadon engedheted, amikor épp ráérsz ott lenni vele és figyelni rá. Máskor viszont érdemes egy olyan ketrecben tartanod, ahol elegendő hely van számára. Ha tudod, hogy mire érdemes odafigyelned, és mi alapján érdemes választanod, akkor hamar rátalálhatsz az igazira.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.