Milyen szempontok alapján válassz jakuzzit?

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2021. október 20. 12:53

Régóta ismert, hogy a gyógyfürdők pozitív hatással vannak testi-lelki egészségünkre. Ám sajnos az embernek nincs mindig ideje arra, hogy rendszeres időközönként ellátogasson egy-egy termálfürdőbe.

A forró fürdő előnyeiről azonban nem kell lemondanunk, hiszen egy jakuzzi otthonunk kényelmében ugyanazt a célt szolgálja.

Mivel a jakuzzi vásárlása nagy befektetés, ezért érdemes minél alaposabban körbejárni a témát a végső döntés előtt. Sokan nem tudják, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni. Cikkünkben azoknak hoztunk egy kis segítséget, akik masszázsmedencére vágynak, de nem tudják, mi alapján válasszák ki a megfelelő modellt.

 

Fontos a kényelem

Aki már huppant bele egy jakuzziba egy nehéz nap végén, az pontosan tudja, mennyire jó érzés elmerülni a forró habokban, és élvezni a nem mindennapi kényelmet. Utóbbi azonban nagyban függ a jakuzzi kialakításától.

Az üléseken kívül a masszírozó vízsugarak azok, amelyek gondoskodnak a kényelemről

Fotó: calderaspas.hu

A jó masszázsmedence ismérve, hogy rendkívül kényelmes ülésekkel szerelik fel, amelyet a tervezők gondosan alkottak meg. Ezek nem csak, hogy kényelmet nyújtanak, de tehermentesítik az izmokat, ízületeket, így valóban teljes ellazulást biztosítanak.

Ám ez nem minden. Az üléseken kívül a masszírozó vízsugarak azok, amelyek gondoskodnak a kényelemről. Egy jó masszázsmedence minden izmunkat átmasszírozza, ezzel garantálva a teljes feltöltődést.

A Caldera Spas masszázsmedencék a maximális kényelem jegyében készültek, hogy tulajdonosaik otthonuk kényelmében tapasztalhassák meg a wellnessélményt.

 

Nem mindegy a teljesítmény

Bár fontos a kényelem, természetesen nem csak ezt a szempontot érdemes figyelembe venni vásárláskor. A teljesítmény legalább ugyanolyan lényeges.

Egy minőségi jakuzzi hosszú évek rendszeres használata mellett sem veszít a teljesítményéből. Ehhez egyrészt precíz tervezésre és innovatív technológiára van szükség, de egyéb feltétel még a minőségi alkatrészek alkalmazása is.

Ha egy masszázsmedence ezek alapján épül fel, akkor tulajdonosa biztos lehet benne, hogy hosszú évekig fogja szolgálni.

 

További hasznos tippek masszázsmedence vásárlásához

Bár a két legfőbb szempont jakuzzivásárlásnál a kényelem és a teljesítmény, van még néhány olyan apróság, amelyet érdemes átgondolni, mielőtt meghoznánk a végső döntést:

  • A megfelelő méret kiválasztása attól függ, hányan fogják rendszeresen használni a jakuzzit. A legtöbb modellt 4 főre szabják, de vannak akár 6 fős típusok is. Ezt előre érdemes tisztázni.
  • Vásárlás előtt döntsük el, hova kerüljön a medence! Egyáltalán nem mindegy ugyanis, hogy földbe süllyesztjük vagy a felszínre helyezzük. Ez alapján ugyanis más-más modell való nekünk.
  • Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a masszázsmedence vize rendszeres karbantartást igényel, hogy mindig ugyanazt a minőséget nyújthassa. Ennek alapja egy megfelelő minőségű szűrő. Ez alapvetően függ a jakuzzi típusától, így ezzel kapcsolatban mindig érdemes tanácsot kérni a szakértőktől.

 

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.