Milyen vállalkozói hiteleket ismerünk?

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2022. október 24. 12:40

A vállalkozói hiteleknek különböző típusai vannak. Lehetőséget teremtenek a számodra arra, hogy a céged fejlesztését, bővítését a nehézségek ellenére is megvalósítsd. A siker elérése érdekében többféle alternatíva közül választhatsz.

A vállalkozói hitelek típusai

Most a vállalkozói hitelek típusai közül a két leggyakoribb csoportról ejtünk szót. Az egyik a likviditási gondok megoldására létrehozott vállalkozói hiteleké, a másik a fejlesztések megvalósítására megalkotott hiteleké. A vállalkozói hitelekről az akolcson.hu kalkulátora részletes információkat oszt meg az olvasókkal.

Sokan már a hitel szó hallatán is legszívesebben menekülőre fognák, pedig a nehéz időszakok átvészeléséhez - akár magánszemélyként, akár vállalkozóként - néha szükség lehet a hitelfelvételre.

 

A vállalkozói hitelek új lehetőségeket biztosítanak

A folyószámlahitel a vállalkozói hitel azon típusa, amit a legegyszerűbb igényelni, segít megoldani az átmeneti likviditási problémákat. Számos előnye van:

  • Szabadon felhasználhatod
  • Nem kell hozzá hitelcélt igazolnod
  • A hitelkeretet a számlaforgalom alapján állapítják meg
  • Általában nem kell hozzá hitelfedezet
  • Kamatot csak a felhasznált hitelkeret után kell fizetned
  • A hitelkeretet a számlára érkező összegek automatikusan visszatöltik

Lényeges tudnod, hogy hitelkeret nagyságát évente felülvizsgálják, és lecsökkenthetik vagy meg is vonhatják attól függően, hogy milyen a vállalkozásod gazdasági helyzete, illetve számlaforgalma.


Beruházási hitelek

Ha a vállalkozásodban olyan fejlesztést tervezel, ami által az még sikeresebb lesz, akkor számodra a beruházási hitel lesz tökéletes. Vásárolhatsz berendezéseket, gépeket, de ehhez szükség van egy olyan ingatlanra, ami a vállalkozói hitel fedezetét jelenti.

akolcson

A folyószámlahitel a vállalkozói hitel azon típusa, amit a legegyszerűbb igényelni

Fotó: www.akolcson.hu

Előnye, hogy egyes típusait akár a most induló vállalkozások is igényelhetik, és jellemzően üzleti tervet sem kérnek hozzá. A hátránya, hogy viszonylag hosszadalmas az ügyintézés ideje, nem automatikus az előtörlesztése, és bizonyos esetekben díja is van.


Forgóeszköz hitelek

A forgóeszköz hiteleket arra találták ki, hogy bővíteni tudd a vállalkozásod termékkínálatát, vagy az árukészlet feltöltése ne jelentsen gondot. Előnyükre szól, hogy gyors az átfutási idejük, fedezet nélkül is igényelhetőek. A hátrányuk, hogy a felhasználásuk kötött, a folyósítás csak a számlák ellenében történik meg, és minden esetben igazolni kell a hitelcélt.


Lombard hitelek és lízingek

A lombard hitelek felvétele során nem kell a céges és a magánvagyont összekeverni, hanem a magánvagyont fel lehet használni mint fedezetet, és így felvenni a vállalkozói hitelt. Alacsony a költsége, gyors az átfutási ideje, egy hátránya van: nagyon sok dokumentáció kell hozzá.

A lízing nagyon speciális hiteltípus, tulajdonképpen nem is hitelkonstrukció, inkább bérleti szerződés, aminek a célja szintén a vállalkozás fejlesztése.

Ha a vállalkozásodnak anyagi gondjai vannak, mérlegelj, melyik a legoptimálisabb megoldás a számodra a fentiek közül.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.