Mire fordítsunk figyelmet a konyhabútor kiválasztásakor?

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2023. április 10. 14:24

A konyha az a hely, ahol a finom ételek készülnek, ahol reggel megfőzzük a kávét, de vannak, akik a mosógépet is ide helyezik.
Mivel különbözőek vagyunk, természetes, hogy mindenkinek más-más igényei vannak, ezért is segítünk egy rövid összeállítás erejéig abban, mi alapján érdemes konyhablokkot választani.

 

Mekkora a helyiség mérete?

Hiába vágyunk amerikai álomkonyhára, ha csak egy kis panellakás az otthonunk, és az ottani főzőfülkét tudjuk csak berendezni. Ezért tehát az első dolgunk felmérni, mekkora alapterületre keresünk konyhabútort.

A Homelux webáruházban konyhablokkok és elemes konyhabútorok is kaphatók, érdemes itt kezdeni a keresést, mert rengeteg termék van náluk készleten. Ők elsősorban hazai gyártású termékek forgalmazásával foglalkoznak, és a lakberendezés minden területére kínálnak megoldást.

Akár kicsi, akár nagy konyhát szeretnénk berendezni, itt biztosan megtaláljuk a megfelelő bútort, továbbá mosogatótálcát, csaptelepet is választhatunk a termékhez, de ezenkívül az étkezőbe való asztalt, székeket, garnitúrát is beszerezhetjük tőlük.

A szűrők segítségével egykettőre megtalálhatjuk az ideális konyablokkot a megfelelő méretben és színben.

 

Milyen szokásaink vannak?

Érdemes azt is átgondolni a konyhabútor rendelése előtt, hogy milyen szokásaink vannak, ami a konyhahasználatot illeti. Ha például gyakran sütünk-főzünk, fontos lehet, hogy a legalapvetőbb háztartási gépek, eszközök mindig kéznél legyenek, ne kelljen értük a szekrényben kutakodni.

Érdemes átgondolni szokásainkat a konyhabútor kiválasztása előtt

Fotó: homelux.hu

 

Ilyen esetben nagyobb munkalap is szükséges lehet, akár a mosogató helyének csökkentése árán is. És ha már itt tartunk! Milyen mosogatótálcát tervezünk beszereltetni? Vannak, akik kézzel mosogatnak, nekik akár praktikus lehet a csepegtetővel is ellátott vagy a kétmedencés mosogatótálca.

Gondoljuk át azt is, hol szeretnénk tárolni a főzéshez való kellékeket. Van spájzunk? Ha igen, akkor a nem romlandó élelmiszerek, főzési hozzávalók kerülhetnek oda: liszt, cukor, só, rizs, tészta. Ám ha nincs ilyenünk, akkor egy nagyobb szekrénnyel ellátott konyhablokkot érdemes választani, ahol a tárolás megoldható.

A tányérok, fazekak, lábasok helyének megtalálása sem egyszerű, de egy mély fiókkal rendelkező konyhaszekrényben ez is megoldható. Érdemes olyan bútort választani, ahol sok lehetőség van az apróságok elhelyezésére is.

 

Mi a helyzet a konyhai gépekkel?

A konyhablokk összeállításakor előre gondoljuk át, milyen gépeket fogunk használni, és ezek működtetéséhez hány konnektorra lesz szükség. Csak néhány fontosabb, árammal működő háztartási eszköz, ami manapság a legtöbb konyhában megtalálható:

  • kávéfőző
  • konyhai robotgép
  • botmixer
  • vízforraló
  • kenyérpirító
  • szendvicssütő
  • mikrohullámú sütő

 

Tervezzük meg előre, hol fogjuk ezeket használni leggyakrabban a konyha területén, és ott alakítsunk ki számukra csatlakozókat. Az előretervezéssel sok bosszúságtól megkímélhetjük magunkat.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.