Mire jó és hogyan működik a karos szórófejes flakon?

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2023. április 06. 14:31

A háztartási vegyipari termékek csomagolása rendkívül fontos nemcsak az esztétikum, hanem a biztonságos tárolás és adagolás szempontjából is.

Ezek gyakran olyan anyagokat, összetevőket tartalmaznak, amelyek a bőrre kerülve kellemetlenségeket, sérüléseket okozhatnak, gyermekek jelenléte mellett pedig még inkább veszélyesek lehetnek, hiszen ők kíváncsiak, de nem tudhatják, mennyi kárt idézhetnek elő saját maguknak.

A háztartási és fürdőszobai tisztítószerek, az autóápolási készítmények sok esetben úgy kerülnek felhasználásra, hogy azokat közvetlenül a kezelendő felületre kell juttatnunk. Ha öntjük, lehet, hogy lefolyik, vagy épp túl sokat sikerül egy helyre kiborítani, ezért célszerű az ilyen termékeket karos szórófej segítségével alkalmazni.

 

A karos szórófejes flakonok típusai

Az Allinpackaging.hu többféle karos szórófejes flakont kínál, amelyek mind alkalmasak erre a feladatra. A fekete vagy zöld színű flakon választása célszerű abban az esetben, ha a benne elhelyezett anyag fényérzékeny. Ez az átlátszatlan műanyag megakadályozza, hogy bejussanak a káros napsugarak a csomagoláson keresztül a termékbe.

A bordázott gallér segíti a fel- és letekerést a szórófejes flakon esetében

Fotó: allinpackaging.hu

 

A karos szórófejes flakonokat többféle funkcióval lehet ellátni a minél tökéletesebb működés, kényelem és biztonság érdekében. A bordázott gallér segíti a fel- és letekerést, mivel erősebb tapadást biztosít közben, s így nem csúszik el rajta a kezünk. A menetes nyaktípus a szivárgás- és csöpögésmentes záródást garantálja, megbízhatóan védi a flakonban tárolt anyagot a kifolyástól.

A flakon formája lehet hengeres vagy lapos is, színe lehet színtelen, áttetsző vagy színes átlátszatlan is. A szórófejek között is lehetnek különbségek, valamelyik szűkebb, valamelyik tágabb sugárban permetezi az anyagot.

 

Gyerekzár, garanciazár a biztonság érdekében!

Ezekben a flakonokban többnyire vegyszerek találhatók, úgyhogy gyermekek elől mindenképpen elzárva tartandók! Ők még nem használhatják ezeket a termékeket, de ha nekünk szükséges a jelenlétükben alkalmaznunk, akkor semmiképpen se hagyjuk magukra a gyerekeket a veszélyes anyagok közelében!

Szabály ide, szabály oda, néha bizony előfordul, hogy az élet nem úgy alakul, ahogy terveztük, elég egy apró hiba, egy félrecsúszott pillanat, és máris megvan a baj. Erre lett kitalálva a gyerekzár, amely bonyolulttá teszi a felnyitást, megnehezíti az anyaghoz való hozzáférést, ezért nagyon ideális biztonsági eszköz.

A garanciazár azt jelzi számunkra, hogy a termék fel lett-e már bontva. Ez főleg abban az esetben érdekes, ha a felbontást követően rövid időn belül megromlik.

 

Milyen karos szórófejes flakont válasszunk?

Ha olyan anyagot töltünk bele, ami nem érintkezhet fémmel, akkor mindenképpen olyan flakont válasszunk, aminek nincsenek fém alkatrészei, kizárólag műanyag.

Gondoljuk át, hogy milyen terméket szeretnénk beletenni és az milyen csomagolást, illetve adagolást igényel. Ennek alapján válasszunk neki megbízható tárolást és komfortos adagolást biztosító karos szórófejes flakont!

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.