Mit csinálj ősszel a gyermekeddel?

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 17. 16:23

Beköszöntött az ősz. Sokan ilyenkor visszatérnek az óvodai csoportszobába, és megkezdődik a következő nyárig tartó mókuskerék. Azonban nem kell ennek ennyire monotonnak lennie!

A Játékliget csapata nagyszerű ötleteket hozott, amikkel becsempészhetünk a szürke hétköznapokba egy kis vidám összekacsintást, egymásra hangolódást. Nézzük is meg ezeket!

 

Írjunk bakancslistát!

Már az is nagyszerű beszélgetésre ad lehetőséget, ha összegyűjtjük az ötleteket, hogy mi mindent szeretnénk ősszel csinálni. Ezt írhatjuk egy listába felsorolásszerűen, de készíthetünk bingo játékot, és amit megcsináltunk, azt kihúzzuk.

Amíg élvezhetjük az indián nyarat, érdemes kihasználni és akkorra időzíteni a kinti programokat. Ha van lehetőségetek, látogassatok el egy szüretre, kóstoljatok mustot. A lehullott levelekben ugrálni legalább akkora móka, mintha pocsolya lenne.

Nagy séták alkalmával gyűjthetünk szép faleveleket, gesztenyét, bogyós terméseket, makkot, diót. Ezeket otthon többféleképpen felhasználhatjuk:

  • Készíthetünk őszi asztaldíszt vagy koszorút
  • A faleveleket átsatírozhatjuk, ezáltal kirajzolódnak a legkisebb erezetek is, amit szabad szemmel nem biztos, hogy észrevettünk
  • A falevelekből ragaszthattok képeket
  • Átrajzolhatjuk a formájukat sablonnal, majd színes papírból kivágjuk és girlandként összefűzzük

Nézz szét a Játékliget kínálatában

Fotó: jatekliget.hu

 

Társasjáték – a jolly joker

Ha éppen nem vagy alkotó kedvedben, és nem is mozdulnál ki egy fárasztó nap után, az is elég, ha levesztek a polcról egy népszerű társasjátékot és úgy múlatjátok az időt.

Neked sem és gyermekednek sem kell megfelelnie senkinek, csak élvezzétek az együtt töltött időt! Ha 15 perc, akkor 15 percig egymásról szóljon a világ. Így lesz alkalmad őt megismerni, így nyílik meg, ha figyelsz rá.

Ha szeretnél beszerezni a korosztályának megfelelő játékot, ami biztosan nagy kedvenc lesz, akkor nézz szét a Játékliget kínálatában.

 

Benti programok

A korai sötétedés és az egyre kevesebb napos órák száma tálcán kínálja a lehetőséget a házi mozizásra! Nem, ne a TV elé vagy a számítógép elé üljünk le mesét nézni, hanem vedd elő vagy kölcsönözz a könyvtárból diavetítőt és 2-3 mesét. Emlékszel még, amikor gyerek voltál, milyen klassz élmény volt? Érzed még a diavetítő illatát? Ismertesd meg gyermekeddel is ezt az élményt, ő is legalább ennyire élvezni fogja!

Ha nálatok is az esti rituálé része az esti mese, válogass össze néhány, ősszel kapcsolatos témájú mesét. Vagy délután kuckózzatok be a szoba egyik sarkát kinevezve mesesaroknak, és őszi mondókákat, verseket, meséket olvashattok.

Egyre többen faragnak tököt, készítsetek ti is egyet! Sőt, akár a magját kiszárítás után meg is piríthatjátok közösen, majd egy másik alkalommal finom csemege lesz. Kihasználhatod az alkalmat arra is, hogy sütőtököt készítsetek közösen, hadd próbáljon ki gyermeked új ízeket! Amit együtt készítetek, az sokkal jobban fog neki ízleni.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.