Módszerek, melyek műtét nélküli arcfiatalítást eredményeznek

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2023. január 23. 14:35

Mindannyian vágyunk arra, hogy fiatalos és üde arcmásunk mosolyogjon vissza a tükörből. Az idő előrehaladtával azonban arcunk és bőrünk ráncosodni kezd, veszít feszességéből és fényéből.

A különböző arcfiatalító és bőrmegújító kezelések segítségével azonban visszakaphatjuk fiatalos szépségünket. A kezelések hatására a ránctalanítás mellett hatékonyan és kíméletesen eltávolíthatóak a bőrhibák, pigmentfoltok is.

 

Arcfiatalítás és bőrmegújítás módszerei

Az orvos-esztétikai kezelések olyan módszerek, melyeket szakorvosok végeznek, és a bőr felső rétegének eltávolításán alapulnak. Az ilyen kezelések közé tartoznak a hialuronsavas kezelések, a lézeres és kémiai hámlasztás, a rádiófrekvenciás kezelések.

Az Aesthetica Orvosi Központ csúcstechnológiás orvos-esztétikai lézerparkkal rendelkezik, így többféle arcfiatalítási és bőrmegújító kezelést végeznek profi szakorvosaik által. A lehetőségek közül nézzünk meg néhányat!

Különböző arcfiatalító és bőrmegújító kezelések segítségével visszakaphatjuk fiatalos szépségünket

Fotó: aesthetica.hu

Az ablatív és non-ablatív kezelésekről

Az ablatív, azaz a bőr felső rétegének eltávolításával járó kezelések közé tartozik többek között a lézeres bőrfiatalítás, mely során erőteljes hámlasztás segítségével újrastrukturálják a bőrt. Ezáltal fokozódik a bőrregeneráció és az új bőr már egységesebb, simább felületűvé válik. Sokkal üdébb és szebb lesz arcbőrünk az ilyen típusú beavatkozások után.

A non-ablatív kezelések már inkább a bőr mélyebb rétegeit érintik anélkül, hogy a felsőbb rétegek eltávolítása megtörténne. Az ilyen típusú beavatkozások kevésbé invazívak, és a bőr gyorsabb gyógyulását eredményezik. A nagyobb kihívást jelentő bőrproblémákra nyújthat hatékony megoldást, mint például az értágulatok, mélyebb atrófiás hegek eltávolítása. Emellett a lézeres kezelésekkel a kollagén termelése is stimulálódik, így az arcbőr feszesebb lesz.

 

További kíméletes kezelések

Az orvos-esztétikai kezelések vágás és műtéti beavatkozás nélkül képesek igazán szembetűnő változásokat eredményezni. Főként az anti-aging és a szépészeti területen hatékonyak ezek a módszerek, melyek közül a legismertebb a hialuronsavas töltőanyaggal történő arc- és bőrmegújítás.

Az injekciós kezelés fájdalommentes, gyorsan elvégezhető, és szinte azonnal folytathatjuk megszokott életmódunkat. Hasznos segítséget nyújt a kezelés a mélyebb ráncok, redők feltöltésében, de az arc bizonyos részeinek kiemelését szintén támogatja. Az orvos-esztétikai kezelések tartósak, azonban egy idő után - függően az arcbőr állapotától - meg kell ismételni azokat.

A fent említett kezelések közül néhány kombinálható annak érdekében, hogy még látványosabb eredményeket érjünk el. Az arcfiatalítás és bőrmegújítás kezelések kiválasztásakor fontos, hogy a páciens először tájékozódjon a különböző módszerekről, és a plasztikai sebésszel konzultálva döntsenek a lehetséges beavatkozások megtervezéséről. A személyes igények, a bőr állapota alapján határozható meg az egyénre szabott, legmegfelelőbb kezelés.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.