Mosogatótálca választás: gránit vagy kerámia?

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2023. január 24. 19:57

Mosogatótálca vásárlása során sokakban merülhet fel a kérdés, hogy vajon maradjon-e a hagyományos, jól megszokott rozsdamentes acél, vagy inkább valami modernebb megoldás kerüljön beszerelésre.
A gránit és a kerámia két olyan anyag, amely tökéletes döntés, ha új mosogatóra van szükség otthon. Elegánsak, mutatósak, színesek, nem utolsósorban könnyen tisztíthatóak és strapabíróak. De vajon melyik a jobb választás? Ebben a cikkben erre a kérdésre adjuk meg a választ.

 

Gránit vagy kerámia mosogató?

Az onlineMárkaboltok kerámia mosogatói és gránit típusai között böngészve számtalan fajta változat közül válogathatunk. Nem véletlen, hiszen ez a két anyag időtálló, dizájnos, a legtöbb konyhában jól mutató anyag. A kérdés viszont az, hogy melyik a jobb választás, hiszen többségében ugyanazt tudják. Strapabírók, savállóak és persze könnyű őket karbantartani. Van viszont pár olyan dolog, amiben különböznek egymástól.

Először mindenképpen azt kell átgondolni, hogy vajon szükség van-e több vagy nagyobb medencére. Kell-e a mosogatáshoz csepegtető, esetleg külön gyümölcsmosó sem árt, ha van benne. Emellett nem árt valamennyire tisztában lenni az igényekkel a stílust tekintve, hiszen naponta többször megfordulunk a konyhában, így nem árt olyan medencét venni, amire jó ránézni. Sem a gránit, sem a kerámia nem egy olcsó mosogató, sok évig használhatóak, így tényleg fontos, hogy szeressük a látványt.

A gránit és a kerámia tökéletes döntés, ha új mosogatóra van szükség otthon

Fotó: onlinemarkaboltok.hu

 

Mit tudnak a kerámia mosogatók?

A rozsdamentes acéllal együtt kerültek előtérbe a kerámia medencék, amelyek azóta is fontos elemét képezik az otthonunknak. Mivel mind minőségi, mind pedig tervezési szempontból tökéletesek, így jól passzolnak fa és gránit témájú konyhákba egyaránt. Manapság már mindenki egyedi akar lenni, amit egy hagyományos rozsdamentes acéllal nem igazán tudunk megtenni. A sokféle színben, méretben és formában kapható kerámia azonban tökéletes választás azoknak, akik el akarnak vonatkoztatni a fehér színtől.

Ennek a típusnak a felülete nemcsak sima, hanem esztétikus és nem utolsósorban könnyen tisztítható. A kerámia igazi klasszikus anyag, amit napjainkban nagyon korszerű eljárásokkal tesznek sav- és karcállóvá, de jól bírja a hőt, így tényleg évekig hűt társak lehetnek a mindennapokban. Kiváló megoldás forgalmas konyhába, nem porózus, így bátran használatba lehet venni.

 

Mi a helyzet a gránittal?

Itt sem kell aggódni az élettartam és a tartósság miatt, viszont ez jóval modernebb stílust képvisel. Felülete sima, mondhatni áthatolhatatlan, így sok esetben akár 25 évig is kopásmentes maradhat. A többség számára ez lesz az egyetlen mosogató, amit valaha megvásárol majd a konyhába.

Nagy előnye, hogy hőálló, valamint az, hogy rengeteg formában és színben kapható, így a kialakítás tekintetében sem kell kompromisszumot kötni. A stílusos és minőségi gránit tehát jól tűri a mindennapos használatot és kiváló választás, ha szeretnénk valóban egyedi és dizájnos konyhában sütni és főzni.