Napsugárzás elleni védelem

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2022. május 15. 18:42

Egyre jobban közelít a nyárnak az a forró időszaka, amikor már zavaróvá válik a tűző napsütés, valamint az erős UV-sugárzás. Számos kellemetlen tünete lehet ezeknek, és sok veszélyt jelentenek bőrünk egészsége szempontjából is.

Azonban nem kell lemondanunk a kerti pihenésről ezekben a napokban sem, hiszen a teraszokon és az erkélyeken pergolához való kiegészítők segítségével kialakíthatunk olyan tereket, ahol védekezhetünk az elviselhetetlen napsütés ellen.

 

Alakítsa ki kertjében a megfelelő árnyékolást!

Az épületeken a sok üvegfelület és a nyílászárók mind-mind elnyelik a napból származó hőenergiát. Ennek köszönhetően otthonunk gyorsan felmelegszik, a kültéri, pihenésre szolgáló részeken pedig elviselhetetlenné válik a hőség.

Ellene a legegyszerűbben úgy védekezhetünk, hogyha kialakítunk olyan szerkezeteket, amelyek egyben díszei is lehetnek a kültérnek. Ezek az e-kert.hu oldalán található kiegészítők funkcionálhatnak tulajdonképpen egy hőpajzsként, és megóvhatnak minket az égető forróságtól, illetve a káros UV-sugárzástól is.

Az épület falaira felszerelt árnyékolók segítségével csökkenthetjük a beltéri hőmérsékletet is, ezeket megtalálhatjuk az e-kert.hu webáruház termékkínálatában. A megfelelő nap elleni védelemnek köszönhetően ugyanis kevésbé fognak felmelegedni a lakás belső részei.

A fényvédelem a saját kertünkben is fontos

Fotó: e-kert.hu

Válasszon kiegészítőket az árnyékolókhoz!

Annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb hatásfokon üzemeljen otthonunkban az árnyékolástechnika, érdemes beszerezni néhány kiegészítőt is. Egy pergola esetében például van lehetőség úgynevezett esővédő huzat felszerelésére. Ennek használatával megóvhatjuk a szerkezet szöveteit, ugyanakkor nem szükséges évszakonként fel- és leszerelni azokat, illetve ha éppen nem használnánk, nem tépi a szél, és nem lepi a hó sem.

Amennyiben egy előre gyártott pergola összeszerelésében gondolkodunk, érdemes áttekintenünk a felhasználható kiegészítők palettáját. Hiszen több olyan előregyártott konzol létezik, melynek segítségével vagy meghosszabbíthatjuk és ingatlanunk méretéhez igazíthatjuk a pergolát, vagy akár az épület falához is rögzíthetjük azt.

 

A fényvédelem a saját kertünkben is fontos

Sokaknak csak akkor jut eszükbe bőrük védelme, amikor készülnek a nyaralásra. Pedig érdemes óvatosnak lenni akkor is, hogyha saját kertünkben vagy a teraszunkon töltünk egy forró nyári napot. Ahhoz, hogy otthon is maximális biztonságban legyünk, gondoljuk át a külső terek kialakítását!

Használjuk ki a kertünkben vagy a teraszunkban rejlő lehetőségeket, hiszen nem kell lemondanunk a napfény jótékony tulajdonságairól, ugyanakkor megóvhatjuk magunkat a nap által kibocsátott sugarak káros hatásaitól! Legyen szó kertészkedésről, grillezésről vagy a család együtt töltött idejéről, a megfelelő a árnyékolástechnika alkalmazásával nyugodtan töltheti idejét a szabadban.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.